Ο σχεδιαστής Γιάννης Στεργιάδης οραματίζεται την σύγχρονη Toyota Celica GT

Κοινοποίησε το άρθρο
σχεδιαστής Γιάννης Στεργιάδης

Το όνομα Celica είναι συνυφασμένο με την σπορ ιστορία της Toyota και ο ταλαντούχος Έλληνας σχεδιαστής Γιάννης Στεργιάδης το ξαναφέρνει στην επιφάνεια ως ένα σύγχρονο δυναμικό Coupe.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το φορτηγό των Metallica…It’s Electric (video)

To διάσημο συγκρότημα Metallica ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή του περιοδεία, για την οποία θα χρησιμοποιήσει οχήματα της IVECO     Οι Metallica δεν χρειάζονται συστάσεις. Ιδρύθηκαν στο...

Η FORD Mustang Mach-E γιορτάζει στο Golden Hall

Οι επισκέπτες του stage της FORD στο Golden Hall έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ηλεκτρική Mustang Mach-E, να πάρουν δώρα αλλά...

RENAULT Clio 1.0 Sce 65: Η φθηνότερη έκδοση του νέου μοντέλου – Τιμές

Μια νέα, πιο προσιτή έκδοση, με αρχική τιμή που δεν ξεπερνά τα 17.000 ευρώ προστέθηκε στην οικογένεια του νέου RENAULT Clio     Χωρίς αμφιβολία, το RENAULT...

Του Νίκου Μιχαλόπουλου 

Η νέα γενιά των αυτοκινήτων της Toyota έχει ως γνώμονα τις άλλοτε σπορ ρίζες των προηγούμενων δεκαετιών, που αναβιώνουν χάρη στην GR Racing.

Η ιαπωνική εταιρεία διέθετε ένα από τα πιο επιτυχημένα Coupe στην γκάμα της από το 1970 μέχρι το 2006, την θρυλική Celica, η οποία δεν γνώρισε άμεσο αντικαταστάτη.

Μετά από απουσία 6 ετών, η Toyota παρουσίασε σε συνεργασία με την Subaru το πισωκίνητο Coupe GT86 που πρόσφατα εισήλθε στην δεύτερη γενιά του. Ωστόσο μαζί με την νέα Supra, απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό από αυτό που στόχευε η πιο εμπορική Celica.

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε ο Έλληνας σχεδιαστής, ο οποίος επιχειρεί να καλύψει το κενό, δίνοντας ζωή σε ένα διάσημο όνομα με ένα σύγχρονο σχέδιο.

σχεδιαστής Γιάννης ΣτεργιάδηςΠρόκειται για την έκδοση GT όπως μας πληροφορεί το σχέδιο. Στο μπροστινό μέρος ξεχωρίζει το χαμηλό ρύγχος με τους διπλούς προβολείς με γραφικά led, φόρος τιμής στην 6η γενιά της του 1994. Εντυπωσιακός είναι ο αεραγωγός στο πάνω μέρος του καπό, ενώ στο κάτω μέρος ξεχωρίζει το ανθρακονημάτινο αεροδυναμικό σπόιλερ.

Το πλαϊνό μέρος ακολουθεί μια σφηνοειδή σχεδίαση. Οι πόρτες χαρακτηρίζονται από την κρυφή λαβή. Οι μεγάλοι τροχοί και το αεροδυναμικό πλαϊνό σπόιλερ ενισχύουν τον σπορτίφ χαρακτήρα. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο το συναντάμε στο πίσω μέρος.

Πρόκειται για το περιμετρικό πίσω LED φωτιστικό σώμα, εντός του οποίου αναγράφεται με κεφαλαία το όνομα του μοντέλου «CELICA», ενώ μια μικρή διακριτική αεροτομή σχηματίζεται στο πάνω μέρος, ως συνέχειας της κεκλιμένης φοράς της τρίτης πόρτας, τονίζοντας την σιλουέτα του αυτοκινήτου. Τέλος η διπλή απόληξη της εξάτμισης, προδίδει τον θερμικό χαρακτήρα του μοντέλου, ενθουσιάζοντας τους οπαδούς της ιαπωνικής φίρμας.

Σίγουρα η Toyota Celica είναι ένας θρύλος της mainstream Coupe κατηγορίας που οδεύει προς εξαφάνιση, καθώς τα Coupe-Crossover τείνουν να την αντικαταστήσουν. Ωστόσο οι πρωτοβουλίες σχεδιαστών, με εμπνεύσεις όπως αυτή του Γιάννη Στεργιάδη, δεν την αφήνουν να σβήσει.  Εσάς πως θα σας φαινόταν η ιδέα για μια ενδεχόμενη αναβίωση της Celica;