TOYOTA Corolla 2023: Εκσυγχρονισμός παντού – Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

Το ανανεωμένο TOYOTA Corolla έρχεται με πέμπτης γενιάς Hybrid Electric τεχνολογία και περισσότερα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης.

Το μοντέλο που έχει πουλήσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο, το TOYOTA Corolla, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί. Και ανανεώνεται όταν και όσο πρέπει για να διατηρήσει τον χαρακτήρα του.
Η ΤΟΥΟΤΑ υποστηρίζει ότι πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο Corolla που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα, γιατί η ανανέωση έγινε σε πολλά και σημαντικά σημεία. Πολλά από τα οποία δεν φαίνονται.
Το αμάξωμα δεν περιορίζεται μόνο στο κλασικό sedan των προηγούμενων δεκαετιών. Υπάρχει ακόμα, Corolla hatchback, touring sports, αλλά και το Corolla Cross μιας και…ανθίζει η μόδα των SUV.


Η εξωτερική ανανέωση είναι διακριτική και πιο…εκλεπτυσμένη. Αλλαγές υπάρχουν στο μοτίβο πλέγματος της εμπρός μάσκας, στα πλαίσια των προβολέων ομίχλης και στα σχέδια των ζαντών αλουμινίου. Οι κορυφαίες εκδόσεις των hatchback και touring sports έχουν νέους προβολείς bi-LED.
Οι επιλογές εξωτερικών χρωμάτων είναι τρεις. Το μπλε του αρκεύθου είναι το νέο βασικό χρώμα για το hatchback και το touring sports, ενώ παρατηρώντας το από κοντά, εμφανίζονται κόκκινοι απαλοί τόνοι.
Για το sedan προσφέρεται το νέο σκούρο πετρόλ, ενώ το διαχρονικό σκούρο γκρι, που διατίθεται σε όλους τους τύπους αμαξώματος, διαθέτει σκούρες ασημί νιφάδες στη βαφή.


Στο εσωτερικό, υπάρχουν νέα γραφικά, ταπετσαρίες και ανάγλυφα μοτίβα. Οι συνδυασμοί επενδύσεων και ταπετσαριών καθισμάτων ακολουθούν τα νέα, ανάλογα με τον τύπο του αμαξώματος, θέματα Dark και Light Harmony.
Η μεγαλύτερη οθόνη πολυμέσων των 10,5” παρουσιάζει γραφικά με υψηλή ευκρίνεια και διαθέτει αντιθαμβωτική επιφάνεια. Η οθόνη του οδηγού έχει επίσης μετασχηματιστεί σε έναν νέο πίνακα οργάνων 12,3”, τον μεγαλύτερο στην κατηγορία, που μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις του οδηγού σε τέσσερις διαφορετικές διαμορφώσεις: Casual, Smart, Sport και Tough.

Το σύστημα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του νέου Corolla, διαθέτει νέες λειτουργίες για την υποστήριξη του οδηγού σε ένα ακόμη ευρύτερο φάσμα σεναρίων οδήγησης.
Οι νέες λειτουργίες περιλαμβάνουν την καταστολή επιτάχυνσης σε χαμηλή ταχύτητα, που αντιδρά στην ξαφνική χρήση του γκαζιού όταν το όχημα κινείται με χαμηλή ταχύτητα, την υποστήριξη αποφυγής σύγκρουσης, που παρέχει προστασία όταν το όχημα στρίβει σε μία διασταύρωση, την υποβοήθηση διεύθυνσης έκτακτης ανάγκης, η οποία μπορεί τώρα να αντιδρά και σε οχήματα που έρχονται, καθώς και το σύστημα αποφυγής πλευρικής σύγκρουσης και μείωσης ταχύτητας στροφής.


Επίσης το νέο σύστημα υπενθύμισης πίσω θέσεων θα ειδοποιήσει τον οδηγό πριν φύγει από το αυτοκίνητό του ότι ίσως να χρειαστεί να ελέγξει εάν έχει αφήσει κάτι στα πίσω καθίσματα, ενώ το σύστημα διακοπής οδήγησης σε έκτακτη ανάγκη ακινητοποιεί το όχημα στην άκρη της λωρίδας του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (π.χ. ο οδηγός έχει χάσει τις αισθήσεις του).

Υβριδική παράδοση

Όπως και το μοντέλο που αντικαθιστά, η νέα γενιά Corolla εξακολουθεί να διαθέτει Hybrid Electric συστήματα 1.8 και 2.0 λίτρων. Και τα δύο έχουν σημαντικές αλλαγές στον θερμικό και στον ηλεκτροκινητήρα τους.

Η συνολική ισχύς από το σύστημα των 1.8 λίτρων είναι αυξημένη κατά 18 ίππους, φτάνοντας τους 140. Η επιτάχυνση από στάση ως τα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 9,2 δευτερόλεπτα, ενώ οι εκπομπές CO2 των 104 γραμ./χλμ. εξασφαλίζουν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Η κατανάλωση παραμένει εξαιρετική για την κατηγορία με 4,6 λίτρα/100 χλμ.
Στους 196 ίππους (αυξημένη κατά 12 ίππους) φτάνει πλέον η συνολική ισχύς του συστήματος με τον δίλιτρο κινητήρα. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 7,5 δευτερόλεπτα, οι εκπομπές CO2 σε συνδυασμένο κύκλο έχουν μειωθεί στα 102 γραμ./χλμ. και η κατανάλωση στα 4,5 λίτρα/100 χλμ.
Το Corolla πάντως είναι το μοναδικό στην κατηγορία που προσφέρει Full Hybrid Electric τεχνολογία με κίνηση, αμιγώς ηλεκτρικά, έως και 80% του χρόνου.
Υπάρχουν ακόμα βελτιώσεις που υπόσχονται καλύτερη αίσθηση στον οδηγό, αλλά και μειωμένο θόρυβο του συστήματος μετάδοσης κίνησης κατά την επιτάχυνση.

Για τους πιο…ανήσυχους, ίσως και…νεότερους οδηγούς, που δεν είχε μέχρι τώρα Corolla, υπάρχει η έκδοση GR Sport. Με νέας σχεδίασης machined-faced ζάντες αλουμινίου 18” και πίσω προφυλακτήρα με νέα εμφάνιση και προστατευτική ποδιά. Τα καθίσματα στις εκδόσεις hatchback και Touring Sports έχουν ένα διαφορετικό φινίρισμα, ενώ στα προσκέφαλα διακρίνεται το ανάγλυφο λογότυπο GR. Το οποίο υπάρχει και στο μπουτόν της μίζας.

Η διαδικασία παραγγελιών του TOYOTA Corolla του 2023 ξεκινούν, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται τον Μάρτιο. Του 2023! Άμεσα δηλαδή…
Οι τιμές θα ξεκινούν από 21.170 ευρώ για το sedan με τον κινητήρα 1.5 των 125 ίππων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΜERCEDES-BENZ GLA Style με «όπλο» τις τιμές

Με τις νέες εισαγωγικές εκδόσεις Style η ΜERCEDES-BENZ κάνει ακόμα πιο προσιτή την απόκτηση ή τη μίσθωση της επιτυχημένης GLA       Πρόσφατα η ΜERCEDES-BENZ πρόσθεσε στην...

Tο αυτοκίνητο της Naomi Campbell στις Κάννες

Η BMW χρησιμοποιεί επίσης τα φώτα της δημοσιότητας στις Κάννες για την παρουσίαση ενός ξεχωριστού οχήματος, το οποίο δημιουργήθηκε για τα...μάτια της Naomi Campbell       Για...

FORD Mustang Mach-E από…δοχεία γιαουρτιού

Η FORD κατάφερε να μειώσει το βάρος της Mustang Mach-E χρησιμοποιώντας μια ιδιαίτερα αποτελεσματική δίαιτα προερχόμενη από τα γιαούρτια       Για την FORD Mustang Mach-E έχουν...

ALFA ROMEO Giulia και Stelvio Quadrifoglio Super Sport (video)

  Οι εκδόσεις Super Sport επιστρέφουν στην γκάμα της ALFA ROMEO για να τονίσουν τα σπορ χαρακτηριστικά αλλά και να θυμίσουν το αγωνιστικό παρελθόν της...

Ηλεκτρονικός έλεγχος οχημάτων για ΚΤΕΟ και ασφάλειες

Η εποπτεία των οχημάτων με την ηλεκτρονική διασταύρωση, αναμένεται να μειώσει τα ανασφάλιστα αλλά και αυτά που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει από Τεχνικό...

DS εμπνευσμένα από τον Antoine de Saint Exupéry

Εμπνευσμένη από τα ταξίδια και τις ιστορίες του Antoine de Saint Exupéry είναι η νέα συλλογή της DS Automobiles, που αποτελείται από DS 3,...

Ράλι Ακρόπολις 2024 με εκκίνηση 200 χιλιόμετρα μακριά από τον Παρθενώνα

  Με σημαντικά διαφοροποιημένη, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, διαδρομή θα διεξαχθεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου το Ράλι Ακρόπολις του 2024         Το σήμα κατατεθέν του Ράλι...

NISSAN Ariya με έκπτωση 8.000 ευρώ

Το ηλεκτρικό NISSAN Ariya γίνεται ακόμα πιο δελεαστικό, αφού η NISSAN το προσφέρει με νέες επιπλέον εκπτώσεις     Το αμιγώς ηλεκτρικό Ariya, είναι αναμφίβολα το σήμα...