ID.4. Το πλήρως ηλεκτρικό SUV της Volkswagen

Κοινοποίησε το άρθρο
Το ID.4 είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο SUV από τη Volkswagen. Το ID.4 θα είναι το πρώτο όχημα στο μεγαλύτερο τμήμα της παγκόσμιας αγοράς, την κατηγορία compact SUV, με κλιματικά ουδέτερη παραγωγή και λειτουργία.
Ακριβώς όπως το compact ID.3, βασίζεται στη Μεταβλητή Πλατφόρμα για την Ηλεκτροκίνηση (Modularer E-Antriebs Baukasten – ΜΕΒ) του Ομίλου, με όλα τα χαρακτηριστικά της οικογένειας ID.: συμπαγείς διαστάσεις, άφθονοι εσωτερικοί χώροι, σπορ χαρακτήρας, διαισθητική λειτουργία και πλήρης συνδεσιμότητα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...

Με έντονη, μοντέρνα παρουσία, πάντα σε λειτουργία, πάντα συνδεδεμένο και με μηδενικές εκπομπές ρύπων – στην καρδιά του πιο δημοφιλούς τμήματος της αγοράς στον κόσμο. Με το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης να έχει ακυρωθεί, η Volkswagen αποκάλυψε διαδικτυακά το πρώτο της ολοκαίνουργιο, compact SUV, το ID.4, ακόμα ως πρωτότυπο. Το δεύτερο στην οικογένεια ID., το οικογενειακό μοντέλο θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το 2020.

Το όνομα αποκαλύπτει πολλά. Το ψηφίο 4, ένα νούμερο πάνω από το ID.3,  υποδηλώνει το νέο μοντέλο ως εκπρόσωπο στην κατηγορία compact SUV. Είναι το φυσικό επόμενο βήμα μετά το ID.3, ένα όχημα με το οποίο η Volkswagen άνοιξε το τρίτο σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας της, μετά το Beetle και το Golf. Η συντομογραφία ID. σημαίνει έξυπνο design, έξυπνη ταυτότητα και προηγμένες, έξυπνες τεχνολογίες.

Το αεροδυναμικό εξωτερικό σχήμα του ID.4 θέτει τέλεια το σκηνικό για την αρχιτεκτονική της MEB: εμπρός άκρο σχετικά κοντό, μεταξόνιο μακρύ, ως αποτέλεσμα εξαιρετικοί χώροι στο εσωτερικό. Ο οδηγός και οι επιβάτες στο ID.4 βρίσκονται σε ένα ενιαίο χώρο, φιλοσοφίας open space.

Το ID.4 διαθέσιμο σε πλήθος διαμορφώσεων – αρχικά με κίνηση στους πίσω τροχούς, αργότερα επίσης με ισχυρή, ηλεκτρική έκδοση τετρακίνησης. Η μπαταρία υψηλής τάσης πάντοτε κάτω από το χώρο επιβατών, εγγυάται χαμηλό κέντρο βάρους και ισορροπημένη κατανομή φορτίου στους άξονες. Η μπαταρία φορτίζεται με εναλλασσόμενο μονοφασικό ή τριφασικό AC ή συνεχές DC ρεύμα ως στάνταρ. Αυτονομίες έως και 500 χιλιόμετρα, ανάλογα με το επιλεγμένο πακέτο συσσωρευτή.

Το εντυπωσιακό αλλά εύκολο στη χρήση cockpit του ID.4 ελέγχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από λειτουργίες αφής ή από έξυπνο φωνητικό έλεγχο. Το πρώτο all-electric SUV της Volkswagen προσφέρει υψηλά επίπεδα τεχνολογίας ασφάλειας και πλήρη συνδεσιμότητα.

Το ID.4, που παράγεται στο εργοστάσιο του Zwickau είναι το πρώτο SUV που είναι κλιματικά ουδέτερο σε όλη την αλυσίδα παραγωγής του. Οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες φόρτισης της Volkswagen θα επιτρέπουν επίσης στους πελάτες να επαναφορτίζουν το ID.4 με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.