VW Golf 2024 : «Έφηβος» ετών 50 (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Διακριτικές αισθητικές αλλαγές, νέο σύστημα infotainment, φωνητικό βοηθό IDA με ChatGPT και νέο plug-in υβριδικό σύστημα διαθέτει μεταξύ άλλων η νέα γενιά του VOLKSWAGEN Golf

 

 

To Golf αναμφίβολα είναι το πιο εμβληματικό μοντέλο της σύγχρονης ιστορίας της VOLKSWAGEN. Το αυτοκίνητο που διαδέχτηκε τον θρυλικό σκαραβαίο, βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο Wolfsburg πριν από 50 χρόνια. Και μέχρι σήμερα παγκοσμίως έχουν πουληθεί πάνω από 37 εκατομμύρια μονάδες.

Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των εκδόσεων που βγήκαν αυτά τα χρόνια, ήταν ότι, αισθητικά, έμοιαζαν μεταξύ τους. Ποτέ η VW δεν…τόλμησε να πειράξει τα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία του Golf. Κάτι που δεν έκανε ούτε τώρα που γιορτάζει τα 50α γενέθλιά του.

Το νέο, επετειακό Golf ξεχωρίζει από το καινούργιο εμπρός μέρος. Στα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν τη νέα εικόνα του, περιλαμβάνονται το λογότυπο της VW, το οποίο για πρώτη φορά στο Golf είναι φωτιζόμενο καθώς και τα νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα LED.

Οι προβολείς IQ.LIGHT LED matrix ενσωματώνουν μια νέα κύρια δέσμη υψηλής απόδοσης με εμβέλεια έως και 500 μέτρα. Οι συστοιχίες των πίσω φώτων IQ.LIGHT 3D LED έχουν επίσης νέα σχεδίαση.

Στο εσωτερικό, το νέο Golf διαθέτει ένα νέο, διαισθητικό σύστημα infotainment με ελεύθερη οθόνη αφής έως 12,9 ιντσών. Η οποία διαθέτει πιο εργονομικά τοποθετημένα φωτιζόμενα ρυθμιστικά αφής για τον έλεγχο της θερμοκρασίας και της έντασης του ήχου στη βάση της. Νέο είναι επίσης και το βελτιωμένο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.

Ειδικά αναφορά πρέπει να γίνει στον καινούργιο φωνητικό βοηθό IDA. Χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα, ο IDA μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τον έλεγχο λειτουργιών όπως ο κλιματισμός, το τηλέφωνο ή το σύστημα πλοήγησης, αλλά και για την πρόσβαση σε διαδικτυακές πληροφορίες.
Μπορεί να ενημερώνει για τις προγνώσεις του καιρού αλλά και να απαντά σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων.

Το Golf θα διαθέτει στο μέλλον την πιο εξελιγμένη γενιά συστημάτων infotainment. Αυτή η νέα γενιά θα ενσωματώνει το βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη chatbot ChatGPT, στον φωνητικό βοηθό IDA. Όπως ήδη έχετε διαβάσει στο gonews.gr, θα μπορεί να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στη συνεχώς αυξανόμενη βάση δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης.

Οι επιβάτες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας τη φυσική γλώσσα και αυτό θα τους διαβάζει το περιεχόμενο που έχουν αναζητήσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η ανανεωμένη έκδοση του Golf αναμένεται να είναι η…χαρά του παρκαρίσματος. Οι ελιγμοί στάθμευσης γίνονται πιο εύκολοι χάρη σε νέα συστήματα υποβοήθησης, όπως η βελτιωμένη λειτουργία Park Assist Plus.

Όταν ο οδηγός περνά μπροστά από μια θέση στάθμευσης, μπορεί να ανιχνεύσει αν ο χώρος (παράλληλος ή κάθετος) είναι αρκετά μεγάλος και ανάλογα ξεκινά τη διαδικασία στάθμευσης. Το σύστημα αναλαμβάνει τον χειρισμό του τιμονιού καθώς και την επιτάχυνση και το φρενάρισμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο οδηγός είναι να παρακολουθεί τη διαδικασία στάθμευσης.

Επιπλέον, το Park Assist Pro θα είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά στο Golf, επιτρέποντας στους οδηγούς να το καθοδηγούν μέσα και έξω από τις θέσεις στάθμευσης μέσω ενός smartphone. Για παράδειγμα, το αυτοκίνητο θα μπορεί να οδηγηθεί εξ αποστάσεως από το χώρο στάθμευσης, εάν αυτός είναι πολύ στενός.

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι το σύστημα Area View. Στο οποίο δημιουργείται μια εικόνα 360 μοιρών με τη συγχώνευση της λήψης τεσσάρων καμερών και η αντίστοιχη εικόνα μεταφέρεται στην οθόνη αφής του συστήματος infotainment. Αυτό διευκολύνει τον εντοπισμό των πεζοδρομίων και των διαγραμμίσεων στους χώρους στάθμευσης.

Υβριδική ανανέωση έχει γίνει και στους κινητήρες. Οι νέες plug-in υβριδικές μονάδες κίνησης στο Golf προσφέρουν αυξημένη ισχύ και ηλεκτρική αυτονομία περίπου 100 χλμ. και είναι επιπλέον εξοπλισμένες με λειτουργία ταχείας φόρτισης DC.

Αρχικά θα είναι διαθέσιμες εκδόσεις με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V (eTSI), plug-in υβριδικό (eHybrid και GTE) και υπερτροφοδοτούμενοι βενζίνης (TSI).

Πιο σπορτίφ με μεγαλύτερη ιπποδύναμη, αλλά και με τετρακίνητες εκδόσεις αναμένεται να έρθει το Golf GTI, ενώ κατά τη διάρκεια του 2024 θα παρουσιαστούν και άλλες εκδόσεις του Golf.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...