VOLVO EM90: Σαν το…σπίτι μας (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Η VOLVO εμπλουτίζει την γκάμα της με ένα πολυμορφικό ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα πολυτελές σαλόνι με ρόδες

 

Σε έναν κόσμο που κινείται γρήγορα, γεμάτος απαιτήσεις και υποχρεώσεις, μερικές φορές είναι δύσκολο να βρεις χρόνο και χώρο για την ίδια τη ζωή.
Με το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό όχημα πολλαπλών χρήσεων, το EM90, μπορούμε να…ξεκλειδώσουμε ένα χώρο για ζωή.

Γιατί είναι ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για να είναι χώρος όπου μπορούμε να βρούμε χρόνο για να συνδεθούμε, να σκεφτούμε ή απλώς να χαλαρώσουμε. Για να περάσουμε χρόνο με τους αγαπημένους μας, να βρούμε ηρεμία και να εμπλουτίσουμε τη ζωή μας. Κάτι σαν το σπίτι μας δηλαδή.

Τα παραπάνω σκέφτηκαν οι άνθρωποι της VOLVO και δημιούργησαν ένα πολυτελές ηλεκτρικό MPV. Το δεύτερο ολοκαίνουργιο μοντέλο τους μετά το μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό SUV EX30, που πρόσφατα έκανε την εμφάνισή του και στην Ελλάδα.

Αρχικά, το νέο μοντέλο ξεχωρίζει από τις μεγάλες του διαστάσεις, αφού έχει μήκος 5,20 μ. πλάτος 2,02 και ύψος 1,86 μ.
Εμπρός, οι εμβληματικοί και άμεσα αναγνωρίσιμοι προβολείς, στο σχήμα του «σφυριού του Θορ», εξασφαλίζουν επιβλητική εμφάνιση, διατηρώντας την ταυτότητα της φίρμας.

Ωστόσο, αυτό που ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο είναι το πώς οι προβολείς του EM90 μας καλωσορίζουν. Σε συνδυασμό με το φωτιζόμενο εμπρός μέρος και το επίσης φωτιζόμενο έμβλημα της μάρκας που εμφανίζεται για πρώτη φορά σε ένα μοντέλο VOLVO.

Οι σχεδιαστές του υποστηρίζουν ότι εμπνεύστηκαν από…ουρανοξύστες, με αποτέλεσμα η εμπρός όψη να αποπνέει υψηλή τεχνολογία και κατασκευαστική αρτιότητα!

Στο πίσω μέρος, ξεχωρίζει η φωτιζόμενη επιγραφή VOLVO και τα εμβληματικά κάθετα πίσω φώτα. Και εδώ εμπνεύστηκαν από το περίγραμμα των κτιρίων στον ορίζοντα των σύγχρονων πόλεων! Έτσι, το αποτύπωμα των φώτων επεκτείνεται τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω, με τη μεταλλική λωρίδα να αναπαριστά τη βασική γραμμή του ορίζοντα.

Προφανώς οι σχεδιαστές του EM90 αρχικά σχεδίαζαν κτήρια, αλλά τελικά βρέθηκαν στο χώρο του αυτοκινήτου!

Το EM90 πάντως έχει…κανονικούς τροχούς 19 ή 20 ιντσών, με τη αεροδυναμική τους να συμβάλλει και στη βελτιστοποίηση της αυτονομίας. Από την αλληλεπίδραση της φύσης με το φως είναι εμπνευσμένα και τα τέσσερα εξωτερικά χρώματα, με θερμές αποχρώσεις.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το εσωτερικό, το EM90 σχεδιάστηκε για να είναι ένα…κινούμενο σαλόνι, παρέχοντας άνεση. Όχι μόνο στο ταξίδι, αλλά οποιαδήποτε στιγμή. Άλλωστε στόχος του είναι να μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιούμε τον χρόνο που περνάμε στο αυτοκίνητο, πάντα σε ένα πολυτελές περιβάλλον.

Ως αμιγώς ηλεκτρικό, το VOLVO EM90 παρέχει αυτονομία έως και 738 χλμ. Εφοδιάζεται με μπαταρία 116 kWh και ο χρόνος φόρτισης από 10% έως 80% εκτιμάται σε λιγότερο από 30 λεπτά. Ο ηλεκτροκινητήρας του έχει ισχύ 200 kW, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 8,3 δευτερόλεπτα.

Όπως συμβαίνει και με το EX90, το EM90 εξοπλίζεται με όλο το hardware που απαιτείται για αμφίδρομη φόρτιση. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει να χρησιμοποιείτε η μπαταρία του ως…power-bank, για να φορτίζονται άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και συσκευές.

Ιδιαίτερη έμφαση, όπως αναμενόταν, έχει δοθεί στον τομέα της ασφάλειας. Εξοπλίζεται με Safe Space Technology και είναι σχεδιασμένο για να προστατεύει όλους, μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο.

Η σουίτα των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού στο EM90 υποστηρίζεται από την προηγμένη υπολογιστική ισχύ και ένα περιμετρικό σύστημα αισθητήρων, με κάμερες υψηλής ευκρίνειας, κάμερες surround με περιφερειακή λήψη, ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος και υπερηχητικά ραντάρ.

Επιπρόσθετη άνεση υπόσχονται η ηχομόνωση και η τεχνολογία ακύρωσης οδικού θορύβου (road noise cancellation), ενώ η αερανάρτηση διπλού θαλάμου και τα αθόρυβα ελαστικά βελτιώνουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα κύλισης.

Έτσι, με ελάχιστο θόρυβο από το δρόμο, οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν την ποιότητα του ήχου, από τα συνολικά 21 ηχεία Bowers & Wilkins. Πρόκειται δηλαδή για μια ιδιωτική…κινούμενη αίθουσα συναυλιών.

Φυσικά, στις άνετες…πολυθρόνες, οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν και άλλες προηγμένες τεχνολογίες. Εξοπλισμένο με υπολογιστική ισχύ που παρέχουν οι Snapdragon® Cockpit Platforms της Qualcomm Technologies ως στάνταρ και με συνδεσιμότητα 5G, όπου διατίθεται, το EM90 υπόσχεται μία συναρπαστική ψηφιακή εμπειρία.

Υπάρχει ακόμα και φωνητικός βοηθός, που διευκολύνει τη σύνδεση με το αυτοκίνητο, με έναν διαδραστικό και…απολαυστικό τρόπο. Είναι οπτικοποιημένος με ένα άβαταρ VOLVO, εμπνευσμένο από τη σκανδιναβική φύση, μέσα στην οθόνη infotainment 15,4 ιντσών για τον οδηγό.

Μία επιπλέον οθόνη 15,6 ιντσών υψηλής ανάλυσης, ενσωματωμένη στην οροφή, αναδιπλώνεται για να προσφέρει ψυχαγωγία στην οικογένεια. Ή για να κάνουμε ένα επαγγελματικό meeting, ακόμη και με κάμερα όταν χρειάζεται. Η οθόνη υποστηρίζει επίσης προβολή οθόνης smartphone και μία ευρεία ποικιλία εξωτερικών εφαρμογών.

Η οθόνη οροφής αποτελεί μέρος ενός πολυ-λειτουργικού συστήματος από οθόνες και έξυπνες επιφάνειες που καθιστούν δυνατή μία ποικιλία σεναρίων για τον εσωτερικό χώρο. Μέσω ενός διακόπτη ή μίας εντολής στον φωνητικό βοηθό, μπορούμε εύκολα να μετατρέψουμε το εσωτερικό του EM90 σε κινηματογράφο, αίθουσα συνάντησης ή ακόμη και σε υπνοδωμάτιο στα πίσω καθίσματα. Οθόνες, καθίσματα, παράθυρα, κλιματισμός και φωτισμός ρυθμίζονται ανάλογα με τις ανάγκες.

Φυσικά όπως όλα τα νέα VOLVO, το EM90 θα γίνεται καλύτερο με την πάροδο του χρόνου, χάρη σε ασύρματες (over-the-air) αναβαθμίσεις λογισμικού. Ένα ψηφιακό κλειδί και λειτουργίες με χειρισμό εξ αποστάσεως μέσω του Volvo Cars app, θα παρέχουν εύκολη πρόσβαση και έλεγχο του αυτοκινήτου.

Το VOLVO EM90 είναι πλέον διαθέσιμο για προ-παραγγελίες, με τιμή περίπου 100.000 ευρώ, αρχικά στην Κίνα. Εκεί όπου η κατηγορία των πολυμορφικών οχημάτων γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Αργότερα θα εμφανιστεί σταδιακά και σε άλλες χώρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...