VOLVO EX90: Νέα εποχή στις οικογενειακές μετακινήσεις

Κοινοποίησε το άρθρο

Το νέο EX90 αντιπροσωπεύει για τη VOLVO την αρχή μιας νέας εποχής στην πορεία της για ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον, ανεβάζοντας τα πρότυπα ασφάλειας, στοχεύοντας παράλληλα σε ένα πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

 

 

Μετά το πολυσυζητημένο EX30, η VOLVO συνεχίζει να εμπλουτίζει την γκάμα της με νέα, ηλεκτρικά μοντέλα. Το αμιγώς ηλεκτρικό EX90 είναι η νέα ναυαρχίδα της μάρκας και με την ανθρωποκεντρική τεχνολογία του, υπόσχεται να κάνει τις ζωές των ανθρώπων πιο εύκολες και πιο απολαυστικές.

Το ΕΧ90 είναι το πρώτο μοντέλο της VOLVO που βασίζεται σε έναν κεντρικό υπολογιστή. Ο in-car υπολογιστής AI βασίζεται στην πλατφόρμα NVIDIA DRIVE®. Αυτό το κεντρικό σύστημα, με την προσθήκη της Snapdragon® Cockpit Platform από την Qualcomm Technologies Inc. και του εσωτερικά εξελιγμένου λογισμικού, συνεργάζονται για να εκτελέσουν τις σημαντικές λειτουργίες του αυτοκινήτου. Από την ασφάλεια και το σύστημα infotainment, έως τη διαχείριση της μπαταρίας.

Το νέο μοντέλο είναι γεννημένο… έξυπνο. Αλλά και συνδεδεμένο μέσω ενσωματωμένων υπηρεσιών και εφαρμογών Google, εξοπλίζεται με μία σειρά αισθητήρων, που περιλαμβάνουν ραντάρ, κάμερες και ένα lidar που παρέχεται από τη Luminar για επαυξημένη ασφάλεια.

Η συλλογή δεδομένων από τους αισθητήρες, σε συνεργασία με τη συνεχώς ενεργή σύνδεση 5G και τις τακτικές ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις λογισμικού, επιτρέπουν να βελτιώνονται συνεχώς τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και να αναπτύσσεται τη λειτουργικότητά του με την πάροδο του χρόνου.

Το επταθέσιο EX90 υπόσχεται αυτονομία έως και 600 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Ενώ θα φορτίζει από 10 έως 80% της μπαταρίας, σε λιγότερα από 30 λεπτά.

Η αρχικά διαθέσιμη έκδοση θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, που θα εξασφαλίζουν και τετρακίνηση. Τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 111 kWh και μόνιμου μαγνήτη, ενώ η συνολική φτάνει τα 380 kW, δηλαδή 517 ίππους και 910 Nm ροπής.

Η VOLVO υποστηρίζει ότι το EX90 είναι σχεδιασμένο για να είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που έχει φτιάξει ποτέ. Με πληθώρα συστημάτων παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας νέας γενιάς και λογισμικό που λαμβάνει πληροφορίες από μία δέσμη προηγμένων αισθητήρων.

Παράλληλα είναι το πρώτο VOLVO που σχεδιάστηκε για να παρέχει δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης. Επιτρέποντας στους πελάτες να συνεισφέρουν σε ένα πιο σταθερό δίκτυο και σε μεγαλύτερη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας από την κοινωνία.

Επίσης, είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που προσφέρει τη λειτουργία Abbey Road Studios, που περιλαμβάνεται στο προαιρετικό κορυφαίο ηχοσύστημα Bowers & Wilkins.

Το EX90 περιέχει περίπου 15% ανακυκλωμένο χάλυβα και 25% ανακυκλωμένο αλουμίνιο. Αλλά και 48 κιλά ανακυκλωμένων πλαστικών και υλικών βιολογικής βάσης, που αντιστοιχεί περίπου στο 15% του συνολικού πλαστικού που χρησιμοποιείται στο αυτοκίνητο.

Έχοντας ως στόχο το 2030 να πουλάει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η VOLVΟ, δεν σταματά στο EX90. Γιατί κάθε χρόνο θα παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο με το ΕΧ60 να ετοιμάζεται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

To FORD Explorer ήρθε στην Ελλάδα: Οδηγήστε το

Το νέο FORD Explorer βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να πραγματοποιήσουν άμεσα test drive.     Το νέο Explorer, το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό...

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Σε…διακοπές η αγορά

Η ανοδική πορεία της αγοράς αυτοκινήτων στην Ελλάδα, πάτησε...φρένο τον Αύγουστο. Με τις ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών να παρουσιάζουν πτώση σε σχέση με τον αντίστοιχο...

DS SM Tribute: Η ιστορία ξαναγράφεται (video)

Η SM Tribute είναι μια σχεδιαστική άσκηση πάνω σε ένα ιστορικό μοντέλο της CITROEN. Το οποίο με τα σήματα της DS Automobiles πλέον, μας...

KG Mobility: Η εταιρεία που «επιστρέφει» στην Ελλάδα (video)

Η ΚGM είναι άλλη μια εταιρεία μπαίνει ή μάλλον...επιστρέφει στην ελληνική αγορά και μάλιστα δεν προέρχεται από την Κίνα.     Η KGM είναι μια εταιρεία που...

Άνοιξαν τα σχολεία, άρχισαν οι παραβάσεις των σχολικών λεωφορείων!

Περισσότερες από 200 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία βεβαιώθηκαν την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς.   Τα σχολεία άνοιξαν και τα ανέμελα χαμόγελα των μαθητών γέμισαν...

Τα αυτοκίνητα του Evan Fournier

Με ένα KIA Sportage κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά ο Evan Fournier.   Η επιστροφή του Evan Fournier στην Ευρώπη, μετά από 12...

LEAPMOTOR: Έρχεται στην Ελλάδα

H Italian Motion φέρνει στην Ελλάδα τα μοντέλα της LEAPMOTOR, μιας εταιρείας στην οποία πλέον μέτοχος είναι και Όμιλος Stellantis.   H επέλαση στην Ευρώπη, των...

VIDEO: Ράλι Ακρόπολις 2024

Δείτε εντυπωσιακά στιγμιότυπα από το ιδιαίτερα σκληρό Ράλι Ακρόπολις του 2024.   Το Ράλι Ακρόπολις του 2024 πέρασε στην ιστορία, σαν ένας ακόμα αγώνας επιβίωσης. Οι...