NISSAN: Προσιτή τεχνολογία αμφίδρομης φόρτισης (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Η NISSAN ετοιμάζεται να προσφέρει προσιτή τεχνολογία ενσωματωμένης αμφίδρομης φόρτισης, σε επιλεγμένα ηλεκτρικά οχήματα από το 2026.

 

 

H NISSAN στο δρόμο της προς τον εξηλεκτρισμό, έχει και ένα ακόμα μακροπρόθεσμο όραμα. Πρόκειται για το Ambition 2030. Το οποίο είναι η δημιουργία ενός καθαρότερου, ασφαλέστερου και πιο συμπεριληπτικού κόσμου.

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη αυτών των στόχων, είναι η αμφίδρομη φόρτιση. Μια από τις τεχνολογίες που θα βλέπουμε όλο και πιο συχνά στο μέλλον.

Η τεχνολογία Vehicle to Grid (V2G), επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων να χρησιμοποιούν την ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στην μπαταρία του αυτοκινήτου, για να τροφοδοτούν το σπίτι τους. Ή ακόμα και να την πωλούν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης!

Η NISSAN δηλώνει ότι το 2026, θα είναι έτοιμη να κάνει προσιτή σε πολλούς την τεχνολογία αυτή. Η υλοποίηση αυτού του πλάνου, θα ξεκινήσει αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ και στην συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές στην Ευρώπη.

Το έργο αυτό βασίζεται στη μεγάλη εμπειρία της NISSAN στην τεχνολογία V2G, αφού έχει περίπου 40 πιλοτικά έργα παγκοσμίως την τελευταία δεκαετία.

Μετά από ένα έργο, διάρκειας ενός έτους, στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ, η NISSAN έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που έλαβε πιστοποίηση G99 Grid code με εφαρμογή βασισμένη σε εναλλασσόμενο ρεύμα. H οποία είναι απαραίτητη για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στο εθνικό δίκτυο ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τεχνολογία Vehicle to Grid

Χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη αμφίδρομη τεχνολογία V2G της NISSAN, οι πελάτες μπορούν να μειώσουν το ετήσιο κόστος φόρτισης ενός ηλεκτρικού οχήματος κατά 50%. Η ίδια τεχνολογία μπορεί επίσης να μειώσει τις καθαρές εκπομπές CO2 από τη φόρτιση, κατά 30% ετησίως ανά ηλεκτρικό όχημα.

Τα ηλεκτρικά οχήματα που είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία V2G, ουσιαστικά συμβάλουν στην αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παροχή ενέργειας. Αποθηκεύοντας ηλεκτρισμό που παράγεται από τον άνεμο ή τον ήλιο και διοχετεύοντάς τον πίσω στο δίκτυο όταν είναι απαραίτητο. Μειώνοντας έτσι την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.

Το αμφίδρομο σύστημα φόρτισης που σχεδιάζει η NISSAN, χρησιμοποιεί έναν ενσωματωμένο φορτιστή για να μειώσει το κόστος. Στόχος είναι η τιμή του συγκεκριμένου φορτιστή AC να είναι συγκρίσιμη με έναν μονοκατευθυντικό φορτιστή.

Εκτός από τη μείωση του κόστους, το σύστημα V2G της NISSAN θα παρέχει στους πελάτες πλήρη έλεγχο. Αλλά και ευελιξία στη διαχείριση της ενέργειας μέσω μιας ειδικής εφαρμογής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιλοτικό έργο V2G έχει χρηματοδοτηθεί, εν μέρει, από το Advanced Propulsion Centre (APC) της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Έναν οργανισμό που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει και να επιταχύνει τη μετάβαση της αυτοκινητοβιομηχανίας προς το μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Το γενικότερο πλάνο της NISSAN πάντως είναι η δημιουργία ενός πλήρως ολοκληρωμένου ενεργειακού οικοσυστήματος. Με βιώσιμα κατασκευασμένα ηλεκτρικά οχήματα που θα προσφέρουν μηδενικές εκπομπές. Θα φορτίζονται με καθαρή ενέργεια και θα είναι ικανά να παρέχουν ενέργεια τόσο στο σπίτι όσο και στο δίκτυο.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δοκιμή MITSUBISHI Colt 1.0 Turbo: Ευχάριστη έκπληξη

Οδηγούμε το νέο, γαλλικών προδιαγραφών MITSUBISHI Colt των 91 ίππων. Το οποίο αποδεικνύεται ένα ολοκληρωμένο σούπερμίνι, που στόχο έχει την ικανοποίηση του οδηγού.     Του Ηλία...

NISSAN: Προσιτή τεχνολογία αμφίδρομης φόρτισης (video)

Η NISSAN ετοιμάζεται να προσφέρει προσιτή τεχνολογία ενσωματωμένης αμφίδρομης φόρτισης, σε επιλεγμένα ηλεκτρικά οχήματα από το 2026.     H NISSAN στο δρόμο της προς τον εξηλεκτρισμό,...

OPEL Mokka με νέα, μειωμένη τιμή

Σε μια εποχή που τα πάντα ακριβαίνουν, το OPEL Mokka όχι μόνο αντιστέκεται, αλλά προσφέρεται με πιο δελεαστικές τιμές πλέον.     Το OPEL Mokka αναμφίβολα είναι...

SKODA Elroq: Έρχεται στην Ελλάδα – Τιμές

Η SKODA επισπεύδει τον εξηλεκτρισμό της με το νέο Elroq. Ένα συμπαγές SUV, το οποίο υπόσχεται ότι μπορεί να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση, καλύπτοντας...

AITO: Ήρθε «οδικώς» στην Ευρώπη. Πότε έρχεται στην Ελλάδα

H κινεζική AITO, η οποία ανήκει στον όμιλο SERES, αναμένεται και στην Ελλάδα με «έξυπνα» και πολυτελή SUV να περιλαμβάνει η γκάμα της.   Με αυξανόμενους...

Νέες επιδοτήσεις για τα «Πράσινα Ταξί» και τη δράση “e-Astypalea”

Πληρώνονται αυτές τις ημέρες οι νέοι δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί», αλλά και οι ωφελούμενοι της δράσης “e-Astypalea”.   Οι επιδοτήσεις και γενικότερα, τα κίνητρα για...

6ο Ράλι Regularity Monte Vostitsa

Με τη συμμετοχή 31 πληρωμάτων από όλη την Ελλάδα έγινε στα γραφικά χωριά της Αιγιαλείας ο 6ος αγώνας Regularity, Monte Vostitsa.   Οι συμμετέχοντες στο 6ο...

FORD Puma με 8 χρόνια εγγύηση και δελεαστική τιμή

Η απόκτηση του νέου FORD Puma Puma, γίνεται πλέον ακόμα πιο δελεαστική, αφού προσφέρεται με προνομιακά χρηματοδοτικά προγράμματα, πιο προσιτή τιμή, αλλά και την...