Δοκιμή Fiat Tipo Cross 1.0T : Crossover με value for money χαρακτήρα

Κοινοποίησε το άρθρο
Tipo Cross

Tα τελευταία χρόνια, η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, «χορεύει» στους ρυθμούς των SUV και των Crossover.

Όλες σχεδόν οι εταιρίες προσφέρουν αρκετές πλέον τέτοιες προτάσεις, ενώ δεν είναι λίγες αυτές που προσφέρουν ειδικές εκδόσεις υπαρχόντων και πετυχημένων εμπορικά μοντέλων. Το Tipo Cross είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

HYUNDAI Bayon 2024 : «Έξυπνος» εκσυγχρονισμός – Τιμές

Νέα εμφάνιση, έξυπνα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας, αλλά και ανανεωμένο εσωτερικό με σύγχρονες τεχνολογίες διαθέτει πλέον το HYUNDAI Bayon     To HYUNDAI Bayon είναι ένα από...

MG EXE 181 με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (video)

  Το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar EXE181 της MG Motor, συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, έχοντας ως κύριο στόχο να σπάσει τα...

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...

Ένα λαμπρό παράδειγμα της τάσης αυτής, είναι το Fiat Tipo Cross, μία δηλαδή υπερυψωμένη έκδοση του μικρομεσαίου χάτσμπακ των Ιταλών. Ουσιαστικά μιλάμε για το ίδιο αυτοκίνητο, απλώς ψηλότερο κατά 37 χιλιοστά, στυλιστικές crossover πινελιές και διαφορετική ρύθμιση στις αναρτήσεις, για να ανταποκρίνονται στον χαρακτήρα της έκδοσης.

Tipo Cross

Παραδοσιακά το Tipo προσέφερε τους χώρους που χρειάζεται μία παραδοσιακή Ελληνική οικογένεια, με ένα χώρο αποσκευών που θα ζήλευαν κάποια SUV , ο οποίος φθάνει τα 440 λίτρα. Επιπρόσθετα διαθέτει αρκετές θήκες για μικροπράγματα.

Tipo Cross

Το εσωτερικό του χαρακτηρίζεται προσεγμένο, με χρήση μαλακών πλαστικών στο ταμπλό το οποίο χαρακτηρίζεται σύγχρονο, με ψηφιακά όργανα. Γενικά τα υλικά και η προσαρμογή βρίσκεται στον μέσο όρο της κατηγορίας, σε μία προσπάθεια να κρατηθεί και το κόστος του αυτοκινήτου σε χαμηλά επίπεδα και να συνεχίσει να χαρακτηρίζεται ως μία σύγχρονη value for money πρόταση αγοράς.

Tipo Cross

Εξοπλιστικά το Tipo Cross 1.0 T  προσφέρει πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού, που περιλαμβάνει ESP με hill holder, σύστημα ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, 6 αερόσακους, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέφτες, cruise control, αισθητήρες στάθμευσης πίσω, προβολείς ομίχλης, μπάρες οροφής, ηχοσύστημα με θύρα USB, συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto και χειριστήρια στο τιμόνι, σύστημα start-stop και σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών.

Tipo Cross

 

Το βενζινοκίνητο Tipo Cross κινείται από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της Fiat ενός λίτρου, με απόδοση 100 ίππων. Ο κινητήρας δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο, ωστόσο τον βοηθάει πολύ η μέγιστη ροπή που προσφέρεται αρκετά χαμηλά ( 1.500 στροφές).

Tipo Cross

Το κιβώτιο διαθέτει 5 σχέσεις και μπορεί εντός αστικού ιστού να βοηθάει στην καθημερινή οδήγηση, ωστόσο σε ανοικτό δρόμο, αναζητήσαμε μάταια την 6η σχέση αρκετές φορές…
Αυτό φυσικά είχε ως συνέπεια την κατανάλωση να μην πέφτει κάτω από 7,3 λτ. στα χέρια μας, αλλά και την ελαφρώς θορυβώδη λειτουργία του μοτέρ σε ταχύτητας άνω των 110 χλμ./ώρα.

Tipo Cross

Για έναν περίεργο λόγο, ανέκαθεν η χάτσμπακ έκδοση μας άρεσε στον δρόμο , περισσότερο από τη sedan έκδοση. Στην περίπτωση του Tipo Cross , αυτό δεν αλλάζει, παρά την αύξηση του ύψους του.

Tipo Cross

Οι όποιες κλίσεις στις στροφές είναι φυσιολογικές για τον χαρακτήρα του, προσφέρει πολύ καλό κράτημα και υψηλά επίπεδα πρόσφυσης. Να προσθέσουμε το καλό σε αίσθηση τιμόνι και τα φρένα που ανταποκρίνονται στον χαρακτήρα του Tipo Cross .

Tipo Cross

Συμπερασματικά, μιλάμε για ένα σύγχρονο crossover αυτοκίνητο, που μετά τις αισθητικές παρεμβάσεις, έχει γίνει ακόμη πιο θελκτικό σε σχέση με το «απλό» Tipo. Η τιμή του παραμένει σε εξαιρετικά επίπεδα, την ώρα που όλοι παραμιλάνε για τις συνεχόμενες αυξήσεις στις τιμές των νέων αυτοκινήτων.  Προσφέρει καλούς χώρους, πλήρη εξοπλισμό και πολύ καλή οδική συμπεριφορά. Μην ξεχνάμε ότι καλύπτεται από 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση (έως 200.000 χλμ.) και αντίστοιχης διάρκειας οδική βοήθεια.