Η νέα BMW X4 στην Ελλάδα. Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Κοινοποίησε το άρθρο

Η πρώτη BMW X4 έκανε ντεμπούτο δημιουργώντας ουσιαστικά μια νέα κατηγορία, αυτή των Sports Activity Coupe της premium μεσαίας κατηγορίας. Η δεύτερη γενιά της BMW X4 δίνει μεγαλύτερη έμφαση στον σπορ χαρακτήρα και στην εκφραστική σχεδίαση και αυτό φάνηκε αμέσως όταν πρωτοεμφανίστηκε στο κοινό στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το Μάρτιο του 2018.

Η εξωτερική σχεδίαση της νέας BMW X4 δηλώνει καθαρά δυναμική ευελιξία και αυτοπεποίθηση. Αυξημένο ύψος (+81 mm), πλάτος (+37 mm) και μεταξόνιο (+54 mm) και μειωμένο ύψος κατά 3 mm συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η  μοντέρνα, premium αίσθηση. Γνώριμο μίγμα στιβαρότητας και αριστοκρατικής κομψότητας όπως μας έχει συνηθίσει η μάρκα, με κλασικό μεν, οδηγοκεντρικό cockpit δε. Εδώ να σημειώσουμε ότι νέας σχεδίασης είναι τα εμπρός καθίσματα και οι επενδύσεις γονάτων.

Οι εκδόσεις που θα προσφέρεται το νέο μοντέλο είναι οι xLine, M Sport X και M Sport όπου αυξάνουν τις δυνατότητες εξατομίκευσης. Η BMW X4 διατίθεται για πρώτη φορά με αποκλειστικές προτάσεις της σειράς BMW Individual, για να μπορεί ο πελάτης να αποτυπώσει το προσωπικό του στυλ.

Και στην νέα BMW X4  υπάρχει πλούσια γκάμα κινητήρων με τρεις βενζινοκινητήρες και τέσσερις κινητήρες diesel και ισχύ από 135 kW/184 hp έως 265 kW/360 hp (κατανάλωση μικτού κύκλου: 9,0 – 5,4 l/100 km, Εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 209 – 142 g/km)*. Η κινητήρια ισχύς μεταφέρεται στο δρόμο μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου Steptronic και του ευφυούς συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive (και τα δύο στάνταρ σε όλα τα μοντέλα).

Επιπρόσθετα θα διατίθονται δύο μοντέλα BMW M Performance: BMW X4 M40i και BMW X4 M40d με πανίσχυρους κινητήρες, αποκλειστικά σχεδιαστικά στοιχεία και εξοπλισμό.

Το βάρος του οχήματος έχει μειωθεί έως 50 kg συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, χάρη στα μέτρα BMW EfficientLightweight. Εδώ να προσθέσουμε ότι η νέα BMW X4 διαθέτει την πιο αποδοτική αεροδυναμική στην κατηγορία με συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) 0,30.

Στον εξοπλισμό συναντάμε την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος iDrive, τον ευφυή φωνητικό έλεγχο (voice control) στάνταρ, το Control Display με λειτουργία οθόνης αφής και σύστημα ελέγχου μέσω αναγνώρισης χειρονομιών BMW, προαιρετικά.