ZEEKR 0001 FR με …υπογραφή Raikkonen

Κοινοποίησε το άρθρο

To ηλεκτρικό supercar των 1.300 ίππων αρχίζει να φτάνει στους πρώτους ιδιοκτήτες του, έχοντας μια…έκπληξη από τον Kimi Raikkonen.

Η ZEEKR είναι η παγκόσμια premium μάρκα τεχνολογίας ηλεκτρικής μετακίνησης του κινεζικού Ομίλου Geely Holding. Η ZEEKR χρησιμοποιεί δικές της τεχνολογίες μπαταριών, συστήματα διαχείρισης μπαταριών, τεχνολογίες ηλεκτροκινητήρων και αλυσίδα εφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων.

Από τότε που η ZEEKR ξεκίνησε την παράδοση οχημάτων τον Οκτώβριο του 2021, μέχρι σήμερα έχει παραδώσει πάνω από 160.000.
Αυτές τις ημέρες ξεκινούν και οι πρώτες παραδόσεις του πιο εντυπωσιακού της μοντέλου. Του 001 FR. Το οποίο είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που συνδυάζει πολυτέλεια, άνεση και εξαιρετική απόδοση.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι επικεφαλής του τμήματος επιδόσεων της ZEEKR ανέλαβε ο Kimi Raikkonen. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 στη Φόρμουλα-1.

Οι μηχανικοί της ZEEKR όμως, με την υποστήριξη του Raikkonen… αθέτησαν ορισμένες από τις υποσχέσεις που είχαν δώσει τον περασμένο μήνα. Έτσι, το 001 FR βγήκε τελικά ισχυρότερο, ταχύτερο και πιο…έξυπνο από ό,τι περίμεναν.

Η κυριότερη αλλαγή είναι ότι κατάφεραν να αυξήσουν την ισχύ του στους 1.300 ίππους από τους 1.265 που είχαν ανακοινώσει.
Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται μόλις 2,02 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα με κυλιόμενη εκκίνηση.

Ίσως να έπαιξε ρόλο και η εμπλοκή του Raikkonen, συνεργάστηκε με τους μηχανικούς για να δώσει στο αυτοκίνητο κορυφαία ρύθμιση. Επιτρέποντάς του να αποδίδει το ίδιο τόσο σε πίστες, όσο και σε συνθήκες δρόμου.

Το 001 FR διαθέτει πλέον και τη λειτουργία “Raikkonen”, με την οποία το μπορεί να προσφέρει καθηλωτικές και ολοκληρωμένες λειτουργίες, για οδηγούς που θα ήθελαν να το οδηγήσουν στα όρια.

Είναι επίσης το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο που είναι εξοπλισμένο με έξυπνη πλατφόρμα πιλοτηρίου, προσθέτοντας αυξημένη… ευφυΐα στις λειτουργίες του εσωτερικού.

Χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό σύστημα 800V και είναι εξοπλισμένο με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίο αναπτύχθηκαν από τη ZEEKR. Το λογισμικό και οι διάφορες προηγμένες τεχνολογίες παρέχουν μέγιστη ισχύ σε κάθε τροχό, αλλά μπορούν και να την προσαρμόσουν σε κάθε τροχό σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Η μπαταρία του είναι η CATL Qilin 100 kWh που χρησιμοποιείται ήδη και σε άλλα μοντέλα της ZEEKR. Το σύστημα e-powertrain εξασφαλίζει ιδιαίτερα γρήγορη φόρτιση, αφού μπορεί να φορτίσει από 10 έως 80% σε μόλις 15 λεπτά.

Η τιμή του ZEEKR 001 FR στην Κίνα είναι 769.000 γουάν, δηλαδή περίπου 99.500 ευρώ. Η παραγωγή του περιορίζεται σε 99 αυτοκίνητα κάθε μήνα, ενώ σταδιακά θα κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

FERRARI 12 Cilindri : Αεροπορία εδάφους -Τιμή (video)

Η FERRARI 12 Cilindri είναι ένα μοντέλο που μας δείχνει ότι η εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας μπορεί να γίνεται χωρίς να ξεφεύγει από το αρχικό...

Νέα CUPRA Leon και Formentor : Σχεδιαστικό άλμα

Η CUPRA παρουσίασε τα ανανεωμένα Formentor και Leon, τα οποία έχουν επανασχεδιαστεί και βελτιωθεί με σκοπό να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων τους     Η...

HYUNDAI Bayon 2024 : «Έξυπνος» εκσυγχρονισμός – Τιμές

Νέα εμφάνιση, έξυπνα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας, αλλά και ανανεωμένο εσωτερικό με σύγχρονες τεχνολογίες διαθέτει πλέον το HYUNDAI Bayon     To HYUNDAI Bayon είναι ένα από...

MG EXE 181 με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (video)

  Το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar EXE181 της MG Motor, συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, έχοντας ως κύριο στόχο να σπάσει τα...

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...

VIDEO : Χαλαρωτικό οδοιπορικό στη Μαγιόρκα με Mustang Mach-E

  Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, ταξιδεύοντας στην πανέμορφη Μαγιόρκα «οδηγώντας» μια αθόρυβη Mustang Mach-E     Το Ford Scenic Project, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Βρετανό...

DFSK: Νέα μάρκα στην Ελλάδα – Ποια μοντέλα έρχονται (video)

  Η DFSK, μια εταιρεία τα μοντέλα της οποίας κυκλοφορούν σε περισσότερες από 70 χώρες, εισάγεται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, από τον όμιλο εταιρειών...

Πρωτομαγιά : Πως θα κυκλοφορήσουν τα Μ.Μ.Μ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μ. Τετάρτη. Γιατί στην απεργία της ΓΣΕΕ, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, θα συμμετάσχουν και τα σωματεία των...