ASTON MARTIN DB 12 Goldfinger: Με το «άρωμα» του James Bond (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Με τη συλλεκτική DB 12 Goldfinger, η ASTON MARTIN γιορτάζει τα 60 χρόνια συνεργασίας της με τον πράκτορα 007.

 

 

Στις περισσότερες από τις περιπέτειές του, ο James Bond, είχε στη διάθεσή και κάποιο μοντέλο της ASTON MARTIN. Η κινηματογραφική συνεργασία τους ξεκίνησε με την κυκλοφορία του Goldfinger, το 1964. Όταν η DB5 έκανε το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη.

Για να σηματοδοτήσει αυτό το ιστορικό ορόσημο, η ASTON MARTIN θα κυκλοφορήσει 60 συλλεκτικές DB12 Goldfinger.

Η DB5 που παρουσιάστηκε στο Goldfinger, ήταν εξοπλισμένη με όλα τα gadgets που απαιτούνται για να ξεφύγει από τους αντιπάλους του Bond. Τώρα, η DB12 Goldfinger Edition επικεντρώνεται στην παροχή μιας πιο απολαυστικής οδηγικής εμπειρίας. Ενσωματώνοντας βέβαια μικρές πινελιές από την ταινία Goldfinger.

Ξεχωρίζει το εμβληματικό χρώμα Silver Birch. Συνώνυμο με την DB5 στο Goldfinger. Υπάρχουν ακόμα εντυπωσιακές ζάντες πολλαπλών ακτίνων, 21 ιντσών, με μοναδικό ασημί χρώμα με φινίρισμα επεξεργασίας διαμαντιού.

Συμπληρώνονται από μαύρες δαγκάνες φρένων, χρυσές πλευρικές λωρίδες και ένα μοναδικό λογότυπο “Aston Martin” σε ασημί χρώμα με μαύρο σμάλτο.

Ιδιαίτερη πινελιά αποτελεί και το φωτεινό σήμα χρωμίου “Q” στο φτερό.

Στο εσωτερικό, τα δερμάτινα καθίσματα Sports Plus είναι φινιρισμένα στο κλασικό στιλ. Με αυλακωτό, στιλ DB5, περίπλοκο μοτίβο διάτρησης. Αυτό το μοτίβο επεκτείνεται τόσο στα ένθετα της πόρτας όσο και στο ταμπλό.

Μια γυαλισμένη πλάκα με το λογότυπο της 60ης επετείου του Goldfinger, διακοσμεί τα μαρσπιέ.

Το υψηλό επίπεδο υπερπολυτέλειας τονίζεται από επιχρυσωμένες, 18 καρατίων, εσωτερικές πινελιές. Στον περιστροφικό επιλογέα λειτουργίας οδήγησης και τα χειριστήρια του κυλίνδρου. Καθώς και στον οδοντωτό επιλογέα ταχυτήτων. Που αντλεί έμπνευση σχεδίασης από τη χρυσή συσκευή παρακολούθησης που χρησιμοποιούσε ο Bond στην ταινία.

Ακόμα μια λεπτομέρεια είναι οι «8 καρδιές» που είναι κεντημένες στο αλεξήλιο του οδηγού. Το οποίο αναφέρεται στο τραπουλόχαρτο, στη διάσημη σκηνή του Μαϊάμι στο Goldfinger.

Οι 60 ιδιοκτήτες της ASTON MARTIN DB 12 Goldfinger, θα πάρουν δώρο ένα προσαρμοσμένο κάλυμμα αυτοκινήτου. Μαζί με ένα πολυτελές κουτί κλειδιών και ένα μοντέλο Silver Birch Speedform. Αλλά και ένα τμήμα της εμβληματικής σκηνής Furka Pass στο Goldfinger, σε φιλμ 35 χιλιοστών!

Επιπλέον, θα απολαύσουν και εκλεκτής ποιότητας σαμπάνια Bollinger του 2007. Με ατομική αρίθμηση, με τέσσερα αποκλειστικά ποτήρια Bollinger 007. Τα οποία παρουσιάζονται κομψά σε μια ειδική θήκη Globe-Trotter Air Cabin.

Όλα αυτά είναι δημιούργημα του τμήματος Q by Aston Martin. Το οποίο ειδικεύεται στην εξατομίκευση των μοντέλων της μάρκας.

Η DB12 διαθέτει έναν πανίσχυρο V8 Twin-Turbo κινητήρα 4,0 λίτρων. Ο οποίος αποδίδει 680 ίππους και 800 Nm ροπής. Με τις επιδόσεις, να μπορούν να υποστηρίξουν κάθε παράτολμη αποστολή των επίδοξων James Bond.

Αλλά επειδή η ψυχαγωγία και η…καλοπέραση, αποτελούσε βασικό στοιχείο της καθημερινότητας του 007, στο βασικό εξοπλισμό υπάρχει και ένα ηχοσύστημα Halo Bowers & Wilkins. Από το οποίο σίγουρα θα ακούγεται το soundtrack που δημιούργησε ο John Barry το 1964 για το Goldfinger.

Οι πρώτες παραδόσεις αυτής της μοναδικής ASTON MARTIN DB 12 Goldfinger, θα ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2025.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

WRC- Ράλι Κεντρικής Ευρώπης: Δείτε το Shakedown και την εκκίνηση (video)

Δείτε την εκκίνηση και το shakedown του Ράλι Κεντρικής Ευρώπης, το οποίο είναι ο προτελευταίος αγώνας του 2024 για το WRC.     Μετά από συνεχόμενους χωμάτινους...

BMW Σειρά 2 Gran Coupé : Ανανέωση με στόχο την οδηγική απόλαυση (video)

Ανανεωμένα συστήματα κίνησης, βελτιωμένη τεχνολογία ανάρτησης και νέα συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης διαθέτει μεταξύ άλλων η ανανεωμένη BMW 2 Gran Coupé.     H Gran Coupé...

ASTON MARTIN DB 12 Goldfinger: Με το «άρωμα» του James Bond (video)

Με τη συλλεκτική DB 12 Goldfinger, η ASTON MARTIN γιορτάζει τα 60 χρόνια συνεργασίας της με τον πράκτορα 007.     Στις περισσότερες από τις περιπέτειές του,...

CITROEN : Παγκόσμιες πρεμιέρες στο Παρίσι (video)

Τα περισσότερα νέα μοντέλα τη ιστορίας της σε εκθέσεις, παρουσίασε η CITROEN στο Παρίσι. Με μια πλήρως ανανεωμένη και ηλεκτροκίνητη γκάμα που φέρει τη...

RENAULT 4 E-Tech : Γαλλικό ρετρό «ρεύμα» (video)

Το RENAULT 4 μετά από αρκετά χρόνια επιστρέφει στην γκάμα της μάρκας, έχοντας ως στόχο να αποτελέσει ένα «λαϊκό» ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το οποίο θα...

ΒYD Sealion 7: Με ευρωπαϊκό «αέρα»

Το Sealion 7 είναι ένα SUV, φυσικά αμιγώς ηλεκτρικό, με μέγεθος ιδανικό για τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις, το οποίο συμπληρώνει την γκάμα της BYD.     Το Sealion...

TESLA Model Y: Τώρα και επταθέσιο – Τιμές

Η TESLA λανσάρει στην Ευρώπη μια νέα διαμόρφωση καμπίνας στο δημοφιλές Model Y, το οποίο πλέον μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά επιβάτες.   Το TESLA...

GEELY: Έρχεται στην Ελλάδα

Η αυτοκινητοβιομηχανία GEELY ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα με μια σύγχρονη γκάμα υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων.     Η...απόβαση των, προερχόμενων από την Κίνα, αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ευρώπη...