Νέο CITROEN C5 Aircross: Υβριδική ανανέωση

Κοινοποίησε το άρθρο

To CITROEN C5 Aircross ανανεώθηκε, αποκτώντας μοντέρνα και δυναμικά χαρακτηριστικά, διατηρώντας την κορυφαία άνεση και την ευρυχωρία.

Το νέο CITROEN C5 Aircross ξεχωρίζει από τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα στο εμπρός τμήμα, με τις καμπύλες να δίνουν τη θέση τους σε πιο…αιχμηρές και καθαρές γραμμές. Αποτέλεσμα είναι να δείχνει πιο δυναμικό, ενώ εντυπωσιακά είναι τα LED των φώτων ημέρας σε σχήμα V.

Στο εσωτερικό, η ανανέωση εντοπίζεται στη νέα σχεδίαση της οθόνης αφής των 10 ιντσών και της κεντρικής κονσόλας. Η διάταξη των χειριστηρίων είναι πιο εργονομική, με το νέο e-Toggle επιλογέα ταχυτήτων. Νέο είναι και το κουμπί επιλογής προγράμματος οδήγησης που ενσωματώνει τη λειτουργία Grip Control και, στις plug-in-υβριδικές εκδόσεις, τις τρεις επιπλέον επιλογές (Electric, Hybrid ή Sport).

Η προσθήκη στην γκάμα και μιας Plug-in Hybrid έκδοσης επιβεβαιώνει ότι και η CITROEN ακολουθεί το δρόμο του…εξηλεκτρισμού.
Το νέο υβριδικό C5 Aircross, μπορεί να διανύει καθημερινές διαδρομές, έως 55 χιλιόμετρα, μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα. Φυσικά με.. αθόρυβη λειτουργία με ταχύτητες έως και τα 135 χλμ./ώρα και με άμεσα διαθέσιμη ροπή, της τάξης των 320 Nm.
Οι μηδενικές εκπομπές CO2 του επιτρέπουν την ελευθερία πρόσβασης σε αστικές περιοχές όπου απαγορεύονται τα οχήματα με κινητήρα βενζίνης και πετρελαίου.
Η διαχείριση της φόρτισης γίνεται είτε απευθείας στο αυτοκίνητο, είτε από smartphone, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα προγραμματισμού της ώρας φόρτισης μέσω της εφαρμογής MyCitroen. Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας ολοκληρώνεται σε λιγότερο από δύο ώρες με τη χρήση Wall-box.

Όλοι οι κινητήρες του νέου C5 Aircross πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και μπορούν να εφοδιαστούν με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων. Υπάρχει ο βενζινοκινητήρας 1.2 PureTech 130 , ο πετρελαιοκινητήρας 1.5 BlueHDi 130 και ο Plug-In Hybrid 225 που διατίθεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο ë-EAT8.
Και το νέο μοντέλο, όπως και το προηγούμενο, προσφέρει ανάρτηση και καθίσματα, εναρμονισμένα στις αρχές του προγράμματος Citroën Advanced Comfort®, καθώς και τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού. Μεταξύ αυτών είναι το Highway Driver Assist, ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, που συνδυάζει το Adaptive Cruise Control με τη λειτουργία Stop & Go και το σύστημα Active Lane Departure Warning.