Οδηγούμε το Citroën  C5 Aircross (+video)

Κοινοποίησε το άρθρο

H Citroën με την έλευση του νέου SUV Citroën  C5 Aircross σηματοδοτεί την δυναμική διεύρυνση της γκάμας Citroën, στην κατηγορία των SUV. H νέα ναυαρχίδα της μάρκας, εμπνέεται από τις επιθυμίες των πελατών της, καθιερώνοντας το νέο SUV σε ένα υψηλό επίπεδο έναντι του ανταγωνισμού, χάρη στην τεχνογνωσία και την ασυναγώνιστη οδηγική άνεση που προσφέρει η γαλλική μάρκα, αποπνέοντας μέσω του νέου της μοντέλου, μια σύγχρονη και δυναμική προσωπικότητα.

Παράλληλα, η ισορροπία της τεχνολογικής υπεροχής, της μοντέρνας σχεδίασης και της ευελιξίας, συμπληρώνονται μέσα από τις πρωτότυπες δυνατότητες εξατομίκευσης, χάρη στους 30 χρωματικούς συνδυασμούς που προσφέρει το νέο SUV Citroën C5 Aircross.

Ομολογώ ότι η αρχική σκέψη “Ακόμη ένα Citroen της γνωστής συνταγής”, ξεχάστηκε από τα πρώτα χιλιόμετρα.
Εδώ, οι Γάλλοι δείχνουν πραγματικά το τί μπορούν να πετύχουν με εφόδια την τεχνογνωσία που διαθέτουν αλλά και το εκλεπτυσμένο στυλ τους, που το συναντάς παντού σε αυτό το SUV

Όντας πρέσβης του προγράμματος Citroën Advanced Comfort®, το νέο SUV Citroën C5 Aircross είναι το πιο modular και το πιο άνετο μοντέλο της κατηγορίας. Εφοδιασμένο με την ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions® και τα καθίσματα Advanced Comfort, προσφέρει μια νέα και τυπική Citroën εμπειρία ταξιδιού. Η δυνατότητα διαμόρφωσης του εσωτερικού του, χάρη στα τρία ανεξάρτητα συρόμενα, με ρυθμιζόμενη πλάτη και ανακλινόμενα καθίσματα, είναι ασυναγώνιστη ενώ κορυφαίος στην κατηγορία είναι ο χώρος αποσκευών, με χωρητικότητα 580 έως 720 λίτρα.

Μοντέρνο και high-tech, το νέο SUV Citroën  C5 Aircross είναι εξοπλισμένο με 20 συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, συμπεριλαμβανομένης της πορείας υποβοήθησης αυτοκινητόδρομου (Highway Driver Assist), ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου δύο, και του ελέγχου πρόσφυσης με υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Grip Control με Hill Assist Descent), για τις εκτός ασφάλτου αναζητήσεις. Διαθέτει επίσης έξι τεχνολογίες συνδεσιμότητας, μεταξύ των οποίων και η ασύρματη φόρτιση κινητού (wireless smartphone charging). Κατασκευάζεται στη Γαλλία, στο εργοστάσιο Rennes-La Janais, και θα είναι το πρώτο μοντέλο της Citroën που θα παρουσιαστεί και σε plug-in υβριδική έκδοση, στα τέλη του 2019.

Μετά το εντυπωσιακά επιτυχημένο λανσάρισμα του Citroën C3 Aircross, για το οποίο παράχθηκαν 80.000 μονάδες, το νέο SUV Citroën C5 Aircross, που ξεκίνησε να πωλείται στην Κίνα και έχει ήδη διατεθεί σε 40.000 μονάδες και το C4 Aircross, που παρουσιάστηκε στα τέλη Απριλίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου, η Citroën συνεχίζει τη διεθνή της εδραίωση στην κατηγορία των SUV που επισφραγίστηκε με την παρουσίαση της ευρωπαϊκής έκδοσης του νέου SUV Citroën  C5 Aircross.

Λαμβάνοντας υπόψη τις προσδοκίες των πελατών που δεν θέλουν πλέον να θυσιάσουν την πρακτικότητα χάριν του οποιουδήποτε γοήτρου, η Citroën δίνει έμφαση στην διαρκώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV, (μια αγορά που αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο των πωλήσεων αυτοκινήτων παγκοσμίως), προσφέροντας στους οδηγούς μια εναλλακτική πρόταση.

Συγκεκριμένα, στην εμπνευσμένη σχεδίαση του μοντέλου, η Citroën έχει προσθέσει μια εντελώς νέα εμπειρία άνεσης στο αυτοκίνητο. Αυτό αποδεικνύει την επικράτηση της μάρκας στους τομείς της κορυφαίας άνεσης και της τεχνολογικής υπεροχής, ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα γενιά SUV έχοντας εμπνευστεί από τις επιθυμίες των πελατών της.

Στο ρυθμό της εποχής του και εξοπλισμένο με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων TFT 12,3’’ και οθόνη αφής 8’’, το νέο SUV Citroën  C5 Aircross διαθέτει 20 συστήματα υποστήριξης του οδηγού τελευταίας γενιάς, συμπεριλαμβανομένου του Highway Driver Assist, ενός συστήματος αυτόνομης οδήγησης επιπέδου δύο, καθώς και έξι προηγμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας. Το νέο, υπερσύγχρονο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με ασύρματη φόρτιση smartphone ή το Citroën® ConnectedCAM. Κινείται από οικονομικούς και υψηλής απόδοσης βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, ισχύος 130 έως 180 ίππων και εφοδιάζεται επίσης με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT8.

Το C5 Aircross θα είναι το πρώτο Citroën που θα διατεθεί με τεχνολογία plug-in hybrid (PHEV) στα τέλη του 2020. Το νέο SUV Citroën  C5 Aircross θα κατασκευάζεται στη Γαλλία, στο εργοστάσιο του Rennes-La Janais.