CITROEN C4 X: Ξεχωριστή φιλοσοφία – Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

Δεν είναι sedan. Δεν είναι fastback. Δεν είναι SUV. Είναι κάτι από όλα αυτά. Είναι το CITROEN C4 X.

To CITROEN C4 που γνωρίσαμε στο παρελθόν, σε διάφορες εκδοχές, συνεχίζει να…μεταλλάσσεται. Η γαλλική φίρμα, για ακόμα μια φορά, παρουσιάζει ένα ξεχωριστό μοντέλο. Το CITROEN C4 X, το οποίο ανήκει στην κατηγορία C. Tην 4η δημοφιλέστερη κατηγορία της ελληνικής αγοράς με μερίδιο 10.5% και 11.050 πωλήσεις το 2022.
H σχεδιαστική του φιλοσοφία, οι διαστάσεις και η αρχιτεκτονική του, το τοποθετούν ανάμεσα στο C4 και το C5 X.
Δύσκολο να το κατατάξει κάποιος σε συγκεκριμένη κατηγορία, αφού πρόκειται για ένα crossover με αεροδυναμική σιλουέτα, εμπνευσμένη από τον κόσμο της αεροναυπηγικής. Αλλά προσφέρει την άνεση ενός sedan. Το μήκος του φτάνει τα 4,60 μ. το μεταξόνιο τα 2,67 ενώ χώρος αποσκευών τα 510 λίτρα.
Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος (156 χιλ.), η μεγάλη διάμετρος των τροχών (690 χιλ.), η υψηλή θέση οδήγησης, τα περιμετρικά προστατευτικά στα μαρσπιέ και στους θόλους των τροχών, παραπέμπουν και σε SUV.

Εξωτερικά, ξεχωρίζει η νέα σχεδιαστική υπογραφή της μάρκας, Citroën LED Vision σε σχήμα “V”. Χαρακτηριστικά του είναι η φαρδιά και επιβλητική εμπρός όψη και το ψηλά τοποθετημένο και οριζόντιας σχεδίασης καπό.
Το πίσω μέρος τονίζεται από τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED τα οποία σχηματίζοντας ένα βέλος και «αγκαλιάζουν» τις γωνίες του αμαξώματος.

Όπως σε κάθε CITROEN, έτσι και στο C4 X έχει δοθεί έμφαση στον τομέα της άνεσης των επιβατών. Στον βασικό του εξοπλισμό βρίσκουμε την ανάρτηση Citroën Advanced Comfort με Progressive Hydraulic Cushions®, μια αποκλειστική τεχνολογία της γαλλικής φίρμας με 20 πατέντες ευρεσιτεχνίας. Η ανάρτηση αυτή προσφέρει οδηγική άνεση και ελευθερία κίνησης κάτω από όλες τις συνθήκες, απορροφώντας τους κραδασμούς και εξαλείφοντας τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Υπάρχουν ακόμα τα φαρδιά και αναπαυτικά καθίσματα Advanced Comfort νέας γενιάς. Η σχεδίασή τους, διαθέτει ενισχυμένο αφρό υψηλής πυκνότητας στο κέντρο του καθίσματος και πυκνή ύφανση με έξτρα αφρό πάχους 15 χιλιοστών στην επιφάνεια, εξασφαλίζοντας ένα μόνιμα μαλακό και αναπαυτικό κάθισμα, διατηρώντας ταυτόχρονα αναλλοίωτο το σχήμα του στο χρόνο.

Κορυφαία είναι και τα επίπεδα άνεσης αφού χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο οι πίσω επιβάτες έχουν χώρο γονάτων 198 χιλ. και κλίση πλάτης 27ο στο πίσω κάθισμα. Οι πολυάριθμοι αποθηκευτικοί χώροι για μικροαντικείμενα στο εσωτερικό είναι συνολικής χωρητικότητας 39 λίτρων. Σίγουρα ξεχωρίζει το σύστημα Smart Pad Support το οποίο επιτρέπει την ασφαλή στήριξη ενός tablet στο ταμπλό, στην πλευρά του συνοδηγού, ενώ υπάρχει και ένα συρτάρι για τη φύλαξή του.
Το C4 X διαθέτει όλες τις τεχνολογίες τελευταίας γενιάς στους τομείς της συνδεσιμότητας, αλλά και 20 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.
Αρκετές είναι και οι επιλογές στους κινητήρες βενζίνης (1.2) και πετρελαίου (1.5) καθώς και επιλογή 100% ηλεκτρικού κινητήρα.

Το νέο Ë-C4 X Electric διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα που αποδίδει ισχύ 100 kW (136 ίππους), προσφέροντας άμεσα διαθέσιμη ροπή 260 Nm και επιτάχυνση από 0-100 km/h σε 10 δευτερόλεπτα με τo πρόγραμμα Sport. Η μπαταρία κίνησης έχει ισχύ 50 kWh και εξασφαλίζει αυτονομία έως 360 χλμ. σε συνδυασμένο κύκλο και έως 479 χλμ. σε αστικό κύκλο. Καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000χλμ. για το 70% της χωρητικότητάς της.
Το δεύτερο εξάμηνο του 2023 θα προστεθεί και ένας νέος ηλεκτρικός κινητήρας θα διατίθεται με μπαταρία χωρητικότητας 52kWH και θα έχει ισχύ 156 ίππους (115KW), προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερη αυτονομία.

Το νέο CITROEN C4 X διατίθεται σε 4 εκδόσεις: Feel, Feel Pack, Shine και Shine Pack. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης από την πρώτη κιόλας έκδοση η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 5,5”, αυτόματο κλιματισμό, έγχρωμη οθόνη αφής 10” με ασύρματο Mirroring, κάμερα οπισθοπορείας και μεγάλους τροχούς 18”.

Οι τιμές ξεκινούν από 27.400 ευρώ (1.2 75hp Feel) και 34.300 ευρώ (1.5 Blue Hdi), ενώ από 45.300 ευρώ αρχίζουν οι τιμές του Ë-C4 X Electric .
Αναλυτικά τις εκδόσεις και τις τιμές μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάβαση στην Πάρνηθα, μιας άλλης εποχής

Σπάνια, συλλεκτικά αυτοκίνητα θα δώσουν το δικό τους χρώμα στην Ανάβαση της Πάρνηθας που διοργανώνει η ΦΙΛΠΑ   Μια εκδρομή στην πανέμορφη, αλλά ταλαιπωρημένη, Πάρνηθα είναι...

Το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς»

  Το KΙΑ EV9 πέτυχε διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου του 2024   Τα World Car Awards, που καθιερώθηκαν το 2003, θεωρούνται ίσως η κορυφαία διάκριση...

LIVE TV : Η αποκάλυψη του αυτοκινήτου της XIAOMI

Δείτε live την αποκάλυψη του SU7, του πρώτου αυτοκινήτου της XIAOMI.     Το πρώτο αυτοκίνητο της XIAOMI σας έχει ήδη παρουσιάσει το gonews.gr. https://gonews.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82/xiaomi-su7-video/    

LIVE TV : Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι

Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι που διεξάγεται στην Κένυα   Ο τρίτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2024 διεξάγεται στην Κένυα. Μετά...

JEEP Willys Dispatcher : Ο θρύλος στην…πρίζα (video)

  Το θρυλικό JEEP Willys αναβιώνει με στοιχεία από το παρελθόν και δηλώνει έτοιμο να σκαρφαλώσει στα βουνά, έχοντας πλέον εξηλεκτρισμένη κινητήρια δύναμη   Το σκληροτράχηλο Willys...

PEUGEOT 9X8 2024 : Μπαίνει στη μάχη με αξιώσεις (video)

  Αποκαλύφθηκε το PEUGEOT 9X8 προδιαγραφών 2024, το οποίο θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA     Το εντυπωσιακό PEUGEOT 9X8, ανανεώθηκε και ετοιμάζεται να...

KIA K4 : Η επιστροφή των σεντάν

To K4 είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο που μας αποκαλύπτει πως θα είναι τα μελλοντικά σεντάν της ΚΙΑ     Σε μια εποχή που όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες εμπλουτίζουν...

O Kalle Rovanpera στις πίστες (video)

  Ο Rovanpera δοκιμάζει το νέο του αυτοκίνητο με το οποίο θα λάβει μέρος στο PORSCHE Carrera Cup     Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC, Kalle...