Νέα CUPRA Leon και Formentor : Σχεδιαστικό άλμα

Κοινοποίησε το άρθρο

Η CUPRA παρουσίασε τα ανανεωμένα Formentor και Leon, τα οποία έχουν επανασχεδιαστεί και βελτιωθεί με σκοπό να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων τους

 

 

Η CUPRA, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των μοντέλων της, συνεχίζει να κερδίζει το αγοραστικό κοινό. Ειδικά το Formentor, είναι το best seller της εταιρείας και εξελίσσεται σε σύμβολο της μάρκας. Το 2023, οι 120.100 παραδόσεις παγκοσμίως που σημείωσε, ήταν αύξηση 23% σε σχέση με το 2022. Αξιοσημείωτα αποτελέσματα για το πρώτο όχημα που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τη μάρκα.

Η επόμενη γενιά των μοντέλων της CUPRA ξεκινά με τα νέα Formentor και Leon.
Το ανανεωμένο εξωτερικό τους περιλαμβάνει το λογότυπο CUPRA στο καπό, αλλά και το κεντρικό στοιχείο στο εμπρός μέρος που θυμίζει ρύγχος καρχαρία. Το οποίο τονίζει την επιθετική εμφάνιση με τα τριγωνικά φώτα LED matrix και το μεγάλο, τολμηρό κάτω άνοιγμα.

Η ίδια σχεδίαση τριγωνικού φωτισμού λειτουργεί ως πλαίσιο για το κεντρικό λογότυπο CUPRA που φωτίζεται στο πίσω μέρος. Επιπλέον, τα νέα ματ χρώματα, όπως το Century Bronze ή το Enceladus Grey, προσδίδουν ακόμα πιο έντονο χαρακτήρα.

Η εικόνα της εξωτερικής σχεδίασης και όσα υπόσχεται, αντικατοπτρίζεται και στο εσωτερικό. Το οποίο συνδυάζει το σπορ στυλ και τη βιώσιμη προσέγγιση, με μια σειρά από ψηφιακές τεχνολογίες και επιλογές υλικών.

Η αναβάθμιση εντοπίζεται σε πολλούς τομείς, όπως στην ποιότητα των υλικών και στα νέας σχεδίασης στοιχεία, όπως η κεντρική κονσόλα. Πρωταρχικό κριτήριο στην επιλογή των υλικών ήταν η βιωσιμότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα μπάκετ καθίσματα που έχουν επένδυση είτε από ανακυκλωμένες μικροΐνες σε ποσοστό 73%, είτε από οικολογικό δέρμα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η ψηφιακή εμπειρία του οδηγού. Μία νέα και βελτιωμένη διεπαφή (HMI) ενσωματώνεται στο ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι, καθώς και στο μεγαλύτερο σύστημα infotainment με οθόνη 12,9”, που διαθέτει slider με έμμεσο φωτισμό.
Και τα δύο αυτοκίνητα διαθέτουν ένα νέο σύστημα ήχου υψηλής πιστότητας με 12 ηχεία που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την κορυφαία στο είδος, Sennheiser Mobility. Μια εταιρεία που εμπιστεύονται μουσικοί και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Η γκάμα των κινητήρων των νέων CUPRA περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές τεχνολογίες: TSI (βενζίνη), ήπια υβριδική (eTSI), TDI (diesel) και eHybrid (plug-in υβριδική).
Η νέα γενιά του plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης αποδίδει 272 ίππους (200kW), προσφέρει πάνω από 100 χλμ. αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας και είναι πλέον συμβατή και με γρήγορη φόρτιση (έως και 50kW DC).

Αποκλειστικά διαθέσιμος για τα CUPRA Formentor και Leon Sportstourer είναι ένας νέος βενζινοκινητήρας TSI, που αποδίδει 333 ίππους (245kW) με τεχνολογία torque splitter και φρένα της Akebono.

Η πρεμιέρα πάντως των νέων Leon και Formentor επιβεβαιώνει ότι η CUPRA είναι μία μάρκα που καθοδηγείται από τη σχεδίαση.

Η μάρκα ανακοίνωσε τη δημιουργία του CUPRA Design, ενός νέου, αυτόνομου σχεδιαστικού οίκου. Το οποίο δεν θα είναι μόνο υπεύθυνο για τα εμπορικά προϊόντα της μάρκας, αλλά θα συνεργάζεται επίσης με εταιρείες που συνδέονται με τη φιλοσοφία της και θέλουν να ενσωματώσουν το στυλ της CUPRA στις δικές τους επωνυμίες.
Επιθυμούν δηλαδή να έχουν τολμηρά, αντισυμβατικά σχέδια, ανεξάρτητα από το προϊόν ή το project τους.

Παράλληλα, η CUPRA λανσάρει επιπλέον καινοτομίες μαζί με τους συνεργάτες της. Όπως είναι η MAM. Μια μάρκα βιώσιμων κοσμημάτων από τη Βαρκελώνη, που συνεργάστηκε με την CUPRA για τη δημιουργία μιας συλλογής που περιλαμβάνει ένα δαχτυλίδι και βραχιόλια με την ονομασία Welcome to the Tribe, σε βασικές και περιορισμένης παραγωγής εκδόσεις.

Τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από ρουθήνιο και χαλκό, υλικά που χρησιμοποιεί η CUPRA στο σχεδιασμό των οχημάτων της για να αποτυπώσει μια ουσία ακατέργαστης αυθεντικότητας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Tο αυτοκίνητο της Naomi Campbell στις Κάννες

Η BMW χρησιμοποιεί επίσης τα φώτα της δημοσιότητας στις Κάννες για την παρουσίαση ενός ξεχωριστού οχήματος, το οποίο δημιουργήθηκε για τα...μάτια της Naomi Campbell       Για...

FORD Mustang Mach-E από…δοχεία γιαουρτιού

Η FORD κατάφερε να μειώσει το βάρος της Mustang Mach-E χρησιμοποιώντας μια ιδιαίτερα αποτελεσματική δίαιτα προερχόμενη από τα γιαούρτια       Για την FORD Mustang Mach-E έχουν...

ALFA ROMEO Giulia και Stelvio Quadrifoglio Super Sport (video)

  Οι εκδόσεις Super Sport επιστρέφουν στην γκάμα της ALFA ROMEO για να τονίσουν τα σπορ χαρακτηριστικά αλλά και να θυμίσουν το αγωνιστικό παρελθόν της...

Ηλεκτρονικός έλεγχος οχημάτων για ΚΤΕΟ και ασφάλειες

Η εποπτεία των οχημάτων με την ηλεκτρονική διασταύρωση, αναμένεται να μειώσει τα ανασφάλιστα αλλά και αυτά που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει από Τεχνικό...

DS εμπνευσμένα από τον Antoine de Saint Exupéry

Εμπνευσμένη από τα ταξίδια και τις ιστορίες του Antoine de Saint Exupéry είναι η νέα συλλογή της DS Automobiles, που αποτελείται από DS 3,...

Ράλι Ακρόπολις 2024 με εκκίνηση 200 χιλιόμετρα μακριά από τον Παρθενώνα

  Με σημαντικά διαφοροποιημένη, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, διαδρομή θα διεξαχθεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου το Ράλι Ακρόπολις του 2024         Το σήμα κατατεθέν του Ράλι...

NISSAN Ariya με έκπτωση 8.000 ευρώ

Το ηλεκτρικό NISSAN Ariya γίνεται ακόμα πιο δελεαστικό, αφού η NISSAN το προσφέρει με νέες επιπλέον εκπτώσεις     Το αμιγώς ηλεκτρικό Ariya, είναι αναμφίβολα το σήμα...

Ράλι Πορτογαλίας 2024 : Στο ρυθμό του Ogier (video)

  Ο Sebastien Ogier έγινε ο πρώτος οδηγός με έξι νίκες στο Ράλι Πορτογαλίας καταρρίπτοντας ένα ακόμα ρεκόρ στο WRC       Ο Ogier είναι πλέον ο πιο...