VIDEO – Pole to Pole: Με NISSAN Ariya στη Ν. Αμερική

Κοινοποίησε το άρθρο

Δείτε το πέρασμα από το νότιο ημισφαίριο του NISSAN Ariya των εξερευνητών Chris και Julie Ramsey οι οποίοι συνεχίζουν την επική αποστολή τους, Pole to Pole.

 

Το ταξίδι των 27.000 χιλιομέτρων του NISSAN Ariya που ξεκίνησε από το Βόρειο Πόλο, συνεχίζεται. Πλησιάζοντας πλέον προς το Νότιο Πόλο, μετά το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική, πρόσφατα ολοκλήρωσε ένα ακόμα συναρπαστικό στάδιο. Η ομάδα πέρασε από τον Ισημερινό στο νότιο ημισφαίριο και συνέχισε το ταξίδι της μέχρι το νοτιότερο μέρος της αμερικανικής ηπείρου!

Στην Κολομβία, με λίγο ελεύθερο χρόνο στην διάθεσή τους, οι Chris και Julie Ramsey βρήκαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τους ζωντανούς και πολύχρωμους δρόμους του λιμανιού της Καρχηδόνας. Ξεκινώντας και πάλι το μοναδικό τους ταξίδι με το Ariya, έκαναν την πρώτη τους στάση στο διάσημο φρούριο, Castillo San Felipe de Barajas.

Έχοντας πλέον περάσει και από την 10η χώρα της αποστολής τους και με μια ανανεωμένη αίσθηση περιπέτειας, έβαλαν πια στο στόχαστρο το επόμενο σκέλος του ταξιδιού τους και τα θαύματα που τους περίμεναν στον Ισημερινό και όχι μόνο.

Η περιπέτεια της Νότιας Αμερικής ανέβασε ταχύτητα, καθώς η ομάδα έφτασε στο μέσο της γης. Τη γραμμή του ισημερινού κοντά στην ολοζώντανη και φιλική πρωτεύουσα της χώρας, το Κίτο. Για το ζευγάρι των εξερευνητών το πέρασμα στο νότιο ημισφαίριο ήταν μια συμβολική στιγμή, συνοδευόμενη με ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη που έλαβαν στην πορεία, κάνοντας τις μεγάλες μέρες και νύχτες να αξίζουν πλήρως τον κόπο!

Ο Chris και η Julie συνέχισαν το ταξίδι τους μέσω του Ισημερινού προς το Εθνικό Πάρκο Cotopaxi, όπου έστησαν την σκηνή τους στην οροφή του Ariya και πέρασαν την νύχτα στην φύση στους πρόποδες του Cotopaxi. Ενός από τα υψηλότερα ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο.

Στη συνέχεια, ξεκίνησαν για τη μεγαλύτερη διαδρομή τους μέσα από τα συναρπαστικά βουνά του Ισημερινού προς τα περουβιανά σύνορα, καλύπτοντας 327 χιλιόμετρα! Το Ariya e-4ORCE αντεπεξήλθε εύκολα και σε αυτήν την πρόκληση, μεταφέροντας επιπλέον 260 κιλά και μια σκηνή στην οροφή του.

Η οδήγηση στο Pan American highway ήταν εύκολη δουλειά για το Expedition Ariya, ενώ στη συνέχεια βγαίνοντας στους αμμώδεις δρόμους της ερήμου, το χάλκινο χρώμα του αυτοκινήτου καμουφλαρίστηκε στα εκπληκτικά χρυσαφένια τοπία.

Φτάνοντας στην όαση της ερήμου της Ica, στο Περού, όπου βρίσκονται οι μεγαλύτεροι αμμόλοφοι της ηπείρου, το δίδυμο ξέκλεψε λίγο χρόνο και το Aryia αποδείχτηκε ως ο απόλυτος συνεργάτης για sand-surfing, κατακτώντας αβίαστα αυτό το ιδιαίτερο έδαφος.

Τα ελαστικά ξεφουσκώθηκαν, ανακατανέμοντας το βάρος για να αποκτήσουν επιπλέον πρόσφυση στην χρυσή θάλασσα από άμμο. Ο συνδυασμός του συστήματος τετρακίνησης e-4ORCE με τον διπλό κινητήρα του Aryia και την τέλεια κατανομή της ισχύος είχε ως αποτέλεσμα μια ομαλή και σταθερή οδήγηση.

Και στην καρδιά της Χιλής, το Expedition Aryia έδειξε τις ικανότητές του, κινούμενο με άνεση στους χωματόδρομους και στην ορεινή έρημο Ατακάμα, που φτάνει τα 4.800 μ. Μέσα από τις τεράστιες αλυκές , το ζευγάρι γρήγορα έμαθε ότι η περιοχή είχε πολλά περισσότερα να προσφέρει από μονοπάτια στην έρημο και εντυπωσιακά τοπία.

Με την έρημο Ατακάμα να καταγράφει τα υψηλότερα επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας στον κόσμο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν βασική προτεραιότητα για την περιοχή. Το δίδυμο είχε το προνόμιο να επισκεφτεί ηλιακά και αιολικά πάρκα, τα οποία αντιπροσωπεύουν μια κρίσιμη πτυχή της δέσμευσης της Χιλής για βιώσιμη ενέργεια.

Στη συνέχεια, πέρασαν μέσα από την παγκοσμίου φήμης Ruta 40 της Παταγονίας την οποία ο Chris και η Julie χαρακτήρισαν «την πιο γραφική και όμορφη διαδρομή μέχρι στιγμής στη Νότια Αμερική».

Τα πανύψηλα χιονισμένα βουνά, οι εκτεταμένοι παγετώνες, οι παρθένες λίμνες, και κάθε σημείο, αποκάλυπταν μια αδάμαστη φυσική ομορφιά. Καθώς οι μοβ ουρανοί έγιναν σκοτάδι, το ζευγάρι έζησε μια μαγική νύχτα κάτω από τα αστέρια, στην σκηνή τους στην οροφή του Ariya.

Έχοντας βιώσει την εκπληκτική ομορφιά της Παταγονίας, κατευθύνθηκαν προς την Punta Arenas. Το νοτιότερο σημείο του ταξιδιού τους στη Νότια Αμερική και το τέλος του τέταρτου σκέλους της αποστολής. Η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει για το πέμπτο και τελευταία στάδιο της αποστολής Pole to Pole, στην Ανταρκτική!

 

 

Δείτε εδώ, που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή το NISSAN Ariya του ζεύγους  Ramsey.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...