To «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024»

Κοινοποίησε το άρθρο

Το νέο HYUNDAI Kona ανακηρύχθηκε το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα 2024»

 

Το Αυτοκίνητο της Χρονιάς είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2006 και υλοποιείται, κάθε χρόνο, από τον «Σύλλογο Δημοσιογράφων για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα». Μέλη του οποίου είναι 27 έμπειροι δημοσιογράφοι του ελληνικού ειδικού τύπου.

Η ανακήρυξή του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2024, πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων.
Υποψήφια ήταν όσα νέα μοντέλα ήρθαν στην Ελλάδα τους τελευταίους 12 μήνες και δοκιμάστηκαν από τα μέλη του Συλλόγου. Στον τελικό, λόγω ισοψηφίας πέρασαν 11 μοντέλα και όχι 10 όπως τις προηγούμενες χρονιές.

Μετά από την ψηφοφορία, τους περισσότερους βαθμούς, 391, συγκέντρωσε το νέο HYUNDAI Kona, το οποίο φυσικά κέρδισε και τον τίτλο.

Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:

1. HYUNDAI Kona 391
2. JEEP Avenger 326
3. MG4 305
4. MG ZS 252
5. PEUGEOT 408 249
6. RENAULT Austral 222
7. KIA Niro 212
8. NISSAN X-Trail 207
9. CITROEN C4 X 200
10. HONDA Civic e:HEV 184
11. DACIA Spring 152

Υπενθυμίζουμε ότι κάθε χρόνο βραβεύεται το αυτοκίνητο το οποίο τα μέλη του θεσμού θεωρούν πως έχει ξεχωρίσει ανάμεσα στα καινούργια που πρωτοκυκλοφόρησαν στους δρόμους της πατρίδας μας μέσα στη χρονιά.

Υποψήφια είναι μόνο νέα μοντέλα και όχι αυτά που κυκλοφόρησαν έχοντας υποστεί κάποιο face lift. Αυτός είναι και ο λόγος που στη φετινή λίστα δεν υπήρχαν μοντέλα, από τις δημοφιλείς μικρομεσαίες κατηγορίες.

Η επιλογή γίνεται με κριτήρια όπως η τεχνολογία, η ασφάλεια, η ποιότητα, η πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης και ο σεβασμός στο περιβάλλον. Αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό το οποίο συμβάλλει, ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην εκάστοτε ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη των καταναλωτών για την αυτοκίνηση.

Στην εκδήλωση του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού στα Μέγαρα, παρευρέθηκε ο Προέδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), Γιώργος Βασιλάκης, στελέχη εταιρειών της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, επιλεγμένοι εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών, καθώς και δημοσιογράφοι του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκε ο Τάσος Μαρκουίζος «Ιαβέρης» για τη συνολική προσφορά του στον χώρο της αυτοκίνησης και της οδικής ασφάλειας. Βραβείο απονεμήθηκε και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Διατσίδη για τα 40 χρόνια προσφοράς στον Ειδικό Τύπο.

Η εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Automotive Promotion, είχε πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του ΠΑΣΥΔΑΜ, με την υποστήριξη των ελαστικών “Continental” και της οινοποιίας “La tour Melas”.

Το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ευχαριστεί για άλλη μια φορά ιδιαιτέρως τον κ. Χρήστο Αναστασιάδη για την ευγενική, όπως πάντα, παραχώρηση του χώρου του Αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων, τόσο για την οδήγηση των 11 υποψηφίων μοντέλων από τα μέλη του θεσμού την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, όσο και για την τελετή απονομής.

Δείτε εδώ ποιο αυτοκίνητο κέρδισε τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...