LAMBORGHINI Temerario: Νέα, υβριδική εποχή (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Το νέο supercar της LAMBORGHINI είναι γεγονός. Λέγεται Temerario και με το υβριδικό σύστημα μετάδοσης που διαθέτει, φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει τις έννοιες των επιδόσεων, της οδηγικής απόλαυσης, αλλά και της άνεσης.

 

 

Η LAMBORGHINI μας είχε προετοιμάσει για το τέλος εποχής της Huracan. Αλλά και του περίφημου ατμοσφαιρικού κινητήρα V10. Ο οποίος αναμφίβολα είναι το σύμβολο της σύγχρονης ιστορίας της Automobili Lamborghini.

Το νέο μοντέλο, όπως είχε διαρρεύσει εδώ και καιρό, λέγεται Temerario. Για την εμφάνισή του δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι θα ήταν εντυπωσιακή. Κάτι που επιβεβαιώθηκε με τις ιδιαίτερα επιθετικές και αεροδυναμικές γραμμές του νέου μοντέλου. Το οποίο έχει μήκος 4,70 μέτρα, πλάτος σχεδόν 2 μέτρα και ύψος 1,20 μέτρα.

Το σημαντικότερο στοιχείο του όμως είναι ο κινητήρας και το σύστημα κίνησης γενικότερα. Που σηματοδοτούν μια νέα εποχή.
Η Temerario με τη συνολική ισχύ των 920 ίππων, είναι εξοπλισμένη με ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Το οποίο συνδυάζει έναν Twin-turbo V8 κινητήρα βενζίνης, με τρεις ηλεκτροκινητήρες.

Με ισχύ 110 kW έκαστος, οι ηλεκτροκινητήρες είναι αναπόσπαστο μέρος του συστήματος μετάδοσης κίνησης. Δύο ηλεκτροκινητήρες κινούν τον μπροστινό άξονα όταν απαιτείται για την επίτευξη τετρακίνησης.

Μια σημαντική πρόκληση ήταν ο σχεδιασμός του συστήματος μετάδοσης κίνησης ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο συμπαγής. Για να επιτευχθεί αυτό, η
οι μηχανικοί ενσωμάτωσαν τον ηλεκτροκινητήρα στο περίβλημα του V8 biturbo, απευθείας. Χωρίς ενδιάμεσο συμπλέκτη.

Η μονάδα ηλεκτρικής μετάδοσης κίνησης βρίσκεται μεταξύ του κινητήρα εσωτερικής καύσης και του κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη των 8 σχέσεων. Αυτός ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί επίσης ως κινητήρας εκκίνησης, αλλά και ως γεννήτρια.

Ο κινητήρας V8 έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από την αρχή στο Sant’Agata Bolognese και είναι ο πρώτος και μοναδικός κινητήρας παραγωγής σούπερ σπορ αυτοκινήτου ικανός να φτάσει τις 10.000 σ.α.λ.

Φυσικά, οι επιδόσεις που εξασφαλίζει είναι συναρπαστικές. Επιταχύνει σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα από στάση ως τα 100 χλμ./ώρα. Και από αυτή την ταχύτητα χρειάζεται να διανύσει μόλις 32 μέτρα για να ακινητοποιηθεί.
Όταν βρει ελεύθερο δρόμο, το ταχύμετρο μπορεί να φτάσει μέχρι την ένδειξη 343 χλμ./ώρα.

Για την κατασκευή της Temerario χρησιμοποιήθηκε είναι εντελώς νέο πλαίσιο αλουμινίου το οποίο, χάρη στη χρήση ενός υψηλής αντοχής, εξαιρετικά ελαφρύ κράματος, έχει αυξημένη στρεπτική ακαμψία. Κάτι που συμβάλλει και στη δυναμική οδήγηση.

Η LAMBORGHINI πάντως, για να ικανοποιήσει τους απαιτητικούς πελάτες της, υπόσχεται εξαιρετική άνεση επιβατών και αυξημένη ευρυχωρία. Ακόμα και για τις αποσκευές. Γιατί στόχος της Temerario δεν είναι μόνο να συναρπάζει στις πίστες. Αλλά να μπορείς να πας ένα Σαββατοκύριακο στο …χωριό.

Αν πάντως σας απασχολεί η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων, τα δεδομένα αυτά βρίσκονται ακόμα στο στάδιο του τύπου έγκρισης.

Η Temerario προσφέρει επίσης την πιο προηγμένη εμπειρία πολυμέσων στην ιστορία της LAMBORGHINI, χάρη στο σύστημα Vision Unit. Το οποίο παρέχει πρόσβαση σε νέες λειτουργίες και εφαρμογές, που επιτρέπουν στους χρήστες να ξαναζήσουν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους στο δρόμο και την οδήγηση.

Το στοιχείο όμως που αναμένεται να ενθουσιάσει τους οδηγούς της Temerario, είναι η ηχητική απόλαυση. Ειδικοί ηχολήπτες έχουν φροντίσει ώστε να μεταφέρεται ευχάριστα η σπορ ακουστική στο εσωτερικό.

Ταυτόχρονα, οι ελαφριές δονήσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο, παρέχουν μια ολοκληρωμένη ακουστική. Όταν για παράδειγμα η ταχύτητα αυξάνεται, οι κραδασμοί του καθίσματος εντείνονται, ειδικά στις υψηλότερες στροφές κινητήρα!

Επιπλέον, ένα πρόσθετο ηχητικό σύστημα εκπέμπει επιπλέον ακουστικά κύματα στο εσωτερικό. Δημιουργώντας μια διαφορετική ακουστική εμπειρία σε κάθε τρόπο οδήγησης.

Στη αθόρυβη λειτουργία Città, η Temerario προσφέρει υψηλό επίπεδο άνεσης με έναν ιδιαίτερο ήχο από τη μονάδα ηλεκτρικής κίνησης. Η σύνθεση αυτή επιτυγχάνει μια ομαλή και ευχάριστη εμπειρία ακρόασης σε αστικό περιβάλλον.

Στη διακριτική λειτουργία Strada, για επαρχιακούς δρόμους και γρήγορες διαδρομές, οι επιβάτες απολαμβάνουν έναν άνετο και ομοιογενή ήχο του κινητήρα V8. Με ομοιόμορφα κατανεμημένες συχνότητες, χωρίς …εξάρσεις.

Στις λειτουργίες Sport και Corsa, η ακουστική εμπειρία είναι ιδιαίτερα συναρπαστική. Ειδικά όταν το στροφόμετρο φλερτάρει με τις 10.000 σ.α.λ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υβριδική LAMBORGHINI Temerario φέρνει νέα δεδομένα στην κατηγορία των supercars. Και όσοι τυχεροί καταφέρουν να την οδηγήσουν σίγουρα θα «την ακούσουν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

To FORD Explorer ήρθε στην Ελλάδα: Οδηγήστε το

Το νέο FORD Explorer βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να πραγματοποιήσουν άμεσα test drive.     Το νέο Explorer, το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό...

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Σε…διακοπές η αγορά

Η ανοδική πορεία της αγοράς αυτοκινήτων στην Ελλάδα, πάτησε...φρένο τον Αύγουστο. Με τις ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών να παρουσιάζουν πτώση σε σχέση με τον αντίστοιχο...

DS SM Tribute: Η ιστορία ξαναγράφεται (video)

Η SM Tribute είναι μια σχεδιαστική άσκηση πάνω σε ένα ιστορικό μοντέλο της CITROEN. Το οποίο με τα σήματα της DS Automobiles πλέον, μας...

KG Mobility: Η εταιρεία που «επιστρέφει» στην Ελλάδα (video)

Η ΚGM είναι άλλη μια εταιρεία μπαίνει ή μάλλον...επιστρέφει στην ελληνική αγορά και μάλιστα δεν προέρχεται από την Κίνα.     Η KGM είναι μια εταιρεία που...

Άνοιξαν τα σχολεία, άρχισαν οι παραβάσεις των σχολικών λεωφορείων!

Περισσότερες από 200 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία βεβαιώθηκαν την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς.   Τα σχολεία άνοιξαν και τα ανέμελα χαμόγελα των μαθητών γέμισαν...

Τα αυτοκίνητα του Evan Fournier

Με ένα KIA Sportage κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά ο Evan Fournier.   Η επιστροφή του Evan Fournier στην Ευρώπη, μετά από 12...

LEAPMOTOR: Έρχεται στην Ελλάδα

H Italian Motion φέρνει στην Ελλάδα τα μοντέλα της LEAPMOTOR, μιας εταιρείας στην οποία πλέον μέτοχος είναι και Όμιλος Stellantis.   H επέλαση στην Ευρώπη, των...

VIDEO: Ράλι Ακρόπολις 2024

Δείτε εντυπωσιακά στιγμιότυπα από το ιδιαίτερα σκληρό Ράλι Ακρόπολις του 2024.   Το Ράλι Ακρόπολις του 2024 πέρασε στην ιστορία, σαν ένας ακόμα αγώνας επιβίωσης. Οι...