NISSAN Qashqai 2024 : Συνεχίζει τον…πρωταθλητισμό (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Με σημαντική αισθητική ανανέωση και πολυάριθμες τεχνολογικές αναβαθμίσεις έρχεται το νέο NISSAN Qashqai

 

 

Με τα crossovers να αποτελούν πλέον την επιλογή των περισσότερων αγοραστών, όλο και περισσότερες εταιρείες δημιουργούν μοντέλα στη συγκεκριμένη κατηγορία. Μια κατηγορία, στην οποία τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί το NISSAN Qashqai. Η τρίτη γενιά του οποίου, μέσα σε τρία περίπου χρόνια από το λανσάρισμά της έχει πουλήσει περισσότερες από 350.000 μονάδες στην Ευρώπη.

Με στόχο να το διατηρήσει στην κορυφή, η NISSAN αποφάσισε τώρα να το ανανεώσει αισθητικά και, όχι μόνο. Η νέα του σχεδίαση μπορεί να χαρακτηριστεί τολμηρή με πιο σπορ χαρακτηριστικά. Η μπροστινή γρίλια του Qashqai έχει ανασχεδιαστεί πλήρως και είναι εμπνευσμένη από τα σχέδια των αρχαίων ιαπωνικών πανοπλιών.

Αποτελείται από δεκάδες γυαλιστερά, τρισδιάστατα στοιχεία σε μαύρο χρώμα τα οποία φαίνονται να αιωρούνται στον χώρο μεταξύ του χείλους του καπό και του κάτω πλαισίου. Στα πλαϊνά του κεντρικού τμήματος, τα στοιχεία αυτά σχηματίζουν ένα τριγωνικό σχήμα κάτω από τους νέους προβολείς.

Τα φώτα ημέρας που περιβάλλουν το κύριο σώμα των προβολέων, ενώνονται με το λεπτό φως πάνω από τον προβολέα που έχει ένα φωτιζόμενο Nissan στην άκρη του. Το επάνω στοιχείο των φώτων πορείας ημέρας μετατρέπεται και σε φλας, το οποίο για πρώτη φορά ανάβει με διαδοχικό φωτισμό.

Παρόμοιες αλλαγές υπάρχουν και στο πίσω μέρος, ενώ το χρώμα του προφυλακτήρα αλλάζει ανάλογα με την έκδοση, ενώ ένα νέο γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα υπάρχει κάτω από τις πόρτες και τους θόλους των τροχών.

Οι νέες ζάντες αλουμινίου 18” είναι πλέον στάνταρ στην μεσαία έκδοση του Qashqai, ενώ υπάρχουν ακόμα ζάντες 19 και 20 ιντσών. Υπάρχει όμως και μια νέα έκδοση. Η N-Design με μοναδικές αισθητικές πινελιές.

Στην παλέτα του Qashqai έχουν προστεθεί και τρία νέα χρώματα. Το Pearl White, το Pearl Black και το Deep Ocean. Το οποίο είναι κάτι ανάμεσα σε σκούρο μπλε και μεταλλικό γαλαζοπράσινο, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες φωτός. Χαρακτηριστικό που μάλλον θα δημιουργήσει συζητήσεις για το αν είναι μπλε ή μήπως πράσινο;

Σημαντική ανανέωση υπάρχει και στο εσωτερικό. Νέα υλικά με απαλό σχεδιασμό κοσμούν την κεντρική κονσόλα γύρω από τον επιλογέα ταχυτήτων και το διακοσμητικό ένθετο ανάμεσα στο επάνω ταμπλό και το ντουλαπάκι.

Σε ορισμένες εκδόσεις μάλιστα, υπάρχει και χρήση Alcantara στο ταμπλό, στα ένθετα της πόρτας, στα υποβραχιόνια των θυρών, στο κάλυμμα του χώρου αποθήκευσης της κεντρικής κονσόλας.
Νέες είναι και οι επενδύσεις των καθισμάτων, ενώ νέο «χρώμα» στο διάκοσμο δίνει η προσθήκη ατμοσφαιρικού φωτισμού στις εκδόσεις N-Connecta, N-Design και άνω. Οι ρυθμίσεις του φωτισμού μπορούν να ελεγχθούν μέσω της κεντρικής οθόνης infotainment.

Σημαντικές είναι και οι τεχνολογικές αναβαθμίσεις του νέου Qashqai. Όπως στο Around View Monitor (AVM). Στο οποίο, όταν επιλέγεται η όπισθεν, η προβολή από τέσσερις εξωτερικές κάμερες συνδυάζεται για να δώσει μια πανοραμική θέα του οχήματος σε κάτοψη, η οποία βοηθάει στους ελιγμούς στάθμευσης.

Διαθέτει και μια λειτουργία 3D που επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει το αυτοκίνητο όχι μόνο από ψηλά, αλλά και να επιλέγει ένα από τα οκτώ διαφορετικά σημεία προβολής της εξωτερικής κάμερας.

Για να οπτικοποιήσει το αυτοκίνητο από μπροστά, πίσω, στα πλαϊνά ή στις γωνίες για να εντοπίσει πιθανώς οποιοδήποτε αόρατο εξωτερικό κίνδυνο. Λειτουργεί παράλληλα με το σύστημα ανίχνευσης κινούμενων αντικειμένων, το οποίο εκπέμπει ειδοποίηση όταν αντιλαμβάνεται ένα κινούμενο αντικείμενο κοντά στο Qashqai.

Επιπλέον, ένα χαρακτηριστικό γνωστό ως «αόρατη όψη του καπό» επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει τη θέση των μπροστινών τροχών σαν να τους κοιτάζει από πίσω, κάτι που του επιτρέπει να ελίσσεται με ακρίβεια σε στενά σημεία. Όπως πολυώροφα πάρκινγκ όπου υπάρχουν τσιμεντένια κράσπεδα τα οποία μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιές στους τροχούς και τις ζάντες.

Υπάρχει ακόμα η «Μνήμη θέσης στάθμευσης» η οποία επιτρέπει στον οδηγό να αποθηκεύει τοποθεσίες στάθμευσης που επισκέπτεται συχνά, ώστε το αυτοκίνητο να αναγνωρίζει αυτόματα την τοποθεσία χρησιμοποιώντας το GPS.

Μικρές αλλαγές υπάρχουν και στα στοιχεία που εμφανίζονται στην οθόνη TFT πίσω από το τιμόνι, ενώ ο χρωματισμός της οθόνης αλλάζει ανάλογα με τη λειτουργία. Στόχος αυτών των αλλαγών είναι η μείωση της απόσπασης του οδηγού.

Η πιο σημαντική αναβάθμιση πάντως είναι στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Όπως στη λειτουργία αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης, στο σύστημα διατήρησης λωρίδας έκτακτης ανάγκης και στο σύστημα αποτροπής εγκατάλειψης λωρίδας.

Το νέο Qashqai είναι το πρώτο όχημα στην ευρωπαϊκή γκάμα της NISSAN Qashqai με ενσωματωμένη την σουίτα Google, ως μέρος του Nissan Connect infotainment system, η οποία παρέχει μια απρόσκοπτη αλληλεπίδραση μεταξύ της ψηφιακής ζωής ενός ιδιοκτήτη και του οχήματός του.

Το νέο μοντέλο διατίθεται στάνταρ με τους χάρτες Google και, οι οδηγοί, αφού συνδεθούν με προσωπικό λογαριασμό Google, μπορούν να έχουν πρόσβαση στις αγαπημένες τους τοποθεσίες και σημεία ενδιαφέροντος. Αυτό μειώνει την εξάρτηση από κινητό τηλέφωνο και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Το Google Assistant επιτρέπει στον οδηγό να χρησιμοποιεί τη φωνή του και μόνο για σχετικές υπηρεσίες εν κινήσει. Για παράδειγμα, οι οδηγοί μπορούν να πουν “Hey Google” για να ελέγξουν το σύστημα εξαερισμού και τα θερμαινόμενα καθίσματα ή για να πλοηγηθούν με ακρίβεια στον επόμενο προορισμό τους. Επιπλέον, οι οδηγοί μπορούν να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις και να ακούν ηχητικές οδηγίες χωρίς να παίρνουν τα μάτια τους από το δρόμο.

Το επιτυχημένο σύστημα e-POWER με τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα να παράγει την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για την κίνηση των τροχών, φυσικά παραμένει. Μια ιδανική επιλογή για όσους δεν είναι ακόμη έτοιμοι να κάνουν τη μετάβαση σε αμιγώς ηλεκτρικό.
την Ευρώπη – με τους πελάτες να λατρεύουν αυτή την ηλεκτρική αίσθηση.

Το νέο Qashqai παράγεται στο εργοστάσιο της NISSAN στο Sunderland και στην Ελλάδα αναμένεται στο τέλος Ιουνίου του 2024.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MG EXE 181 με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (video)

  Το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar EXE181 της MG Motor, συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, έχοντας ως κύριο στόχο να σπάσει τα...

Πρωτομαγιά : Πως θα κυκλοφορήσουν τα Μ.Μ.Μ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μ. Τετάρτη. Γιατί στην απεργία της ΓΣΕΕ, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, θα συμμετάσχουν και τα σωματεία των...

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...

VIDEO : Χαλαρωτικό οδοιπορικό στη Μαγιόρκα με Mustang Mach-E

  Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, ταξιδεύοντας στην πανέμορφη Μαγιόρκα «οδηγώντας» μια αθόρυβη Mustang Mach-E     Το Ford Scenic Project, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Βρετανό...

DFSK: Νέα μάρκα στην Ελλάδα – Ποια μοντέλα έρχονται (video)

  Η DFSK, μια εταιρεία τα μοντέλα της οποίας κυκλοφορούν σε περισσότερες από 70 χώρες, εισάγεται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, από τον όμιλο εταιρειών...

Ανάβαση Ψάθας 2024

Η 3η Ανάβαση Ψάθας ήταν ο δεύτερος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του αντίστοιχου θεσμού Ιστορικών αυτοκινήτων, με τη νίκη σε πολλές κατηγορίες να...

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...