Νέο PEUGEOT 208: Εκμοντερνισμός – Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Διατηρώντας τα βασικά του, επιτυχημένα χαρακτηριστικά, το PEUGEOT 208 έρχεται τώρα με αρκετά νέα στοιχεία, τα οποία ακολουθούν τις σύγχρονες τάσεις της εποχής

 

Το 208 αναμφίβολα αυτήν τη στιγμή είναι το πιο εμβληματικό μοντέλο στην γκάμα της PEUGEOT. Άλλωστε πρόκειται για το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, ανεξαρτήτως κατηγορίας το 2022. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μόλις τρία χρόνια, έχουν παραχθεί παγκοσμίως, σχεδόν 1.000.000 αυτοκίνητα 208!

Θέλοντας να…τονώσει ακόμα περισσότερο τη θέση του, η γαλλική φίρμα προχώρησε τώρα σε μια διακριτική ανανέωση. Η οποία κάνει το 208 ακόμα πιο σύγχρονο και…συνδεδεμένο με τις τάσεις της εποχής.

Το νέο 208 εξακολουθεί να έχει τις ίδιες συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις. Δηλαδή 4,055 μ. μήκος, 1,745μ. πλάτος και 1,43μ. ύψος.

Εξωτερικά, ξεχωρίζει το ολοκαίνουργιο μπροστινό μέρος. Χαρακτηριστικό της νέας σχεδιαστικής εποχής της PEUGEOT, με το νέο σήμα της μάρκας στο κέντρο του. Η γρίλια εμφανίζει ένα εξελισσόμενο μοτίβο στο χρώμα του αμαξώματος, το οποίο συνδυάζεται με τον προφυλακτήρα. Η γρίλια και το αμάξωμα δεν είναι πλέον ξεχωριστά μέρη, αλλά αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο.

Στο πίσω μέρος κυριαρχεί η εμβληματική φωτιστική υπογραφή της μάρκας, που αποτελείται από τρεις κόκκινους «όνυχες», ενώ τρεις κομψές γραμμές LED αποτελούν προέκταση της μαύρης λωρίδας γύρω από την πόρτα του χώρου αποσκευών.

Το νέο 208 είναι διαθέσιμο σε επτά χρώματα αμαξώματος. Τα νέα, κίτρινο Agueda και γκρί Selenium και τα γνωστά γκρι Artense, μαύρο Perla, λευκό Banquise, κόκκινο Elixir και μπλε Vertigo.
Καινούργιες…πινελιές αποτελούν ακόμα τα γυαλιστερά μαύρα καλύμματα στους εξωτερικούς καθρέπτες, αλλά και τα πολλά νέα σχέδια ζαντώv, 16 ή 17 ιντσών. Κάποιες από τις οποίες μάλιστα είναι και δίχρωμες.

Το γνώριμο εσωτερικό του 208 διαθέτει νέες υφασμάτινες ταπετσαρίες καθισμάτων. Προαιρετικά, στην έκδοση GT, διατίθεται μαύρη ταπετσαρία από Alcantara με εμφανείς ραφές, σε φωσφοριζέ απόχρωση Adamite Green. Η οποία υπάρχει ακόμα στο ταμπλό και στα υποβραχιόνια.

Αυτό που κυριαρχεί βέβαια είναι το ακόμα πιο εργονομικό i-Cockpit. Ο πίνακας οργάνων βρίσκεται ιδανικά τοποθετημένος στο ύψος των ματιών του οδηγού και διαθέτει ψηφιακή οθόνη 10 ιντσών, στις εκδόσεις Allure και GT.
Ο οδηγός μπορεί να προσαρμόσει το χρώμα της οθόνης, καθώς και τη διάταξη και την παρουσίαση των πληροφοριών, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Στην έκδοση Active διατηρείται ο αναλογικός πίνακας οργάνων με την έγχρωμη οθόνη των 3,5 ιντσών.

Η μεγάλη κεντρική οθόνη αφής των 10 ιντσών είναι στάνταρ από το πρώτο επίπεδο εξοπλισμού, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τον έλεγχο των συστημάτων infotainment. Τα «πλήκτρα πιάνου» βρίσκονται και πάλι κάτω από την κεντρική οθόνη εξασφαλίζοντας τη γρήγορη πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες του συστήματος.

Το σήμα κατατεθέν του i-Cockpit, το μικρό τιμόνι, ενσωματώνει το νέο σήμα της PEUGEOT στο κέντρο του και το νέο λογότυπο της έκδοσης GT στο κάτω μέρος της στεφάνης του. Για βέλτιστη εργονομία, ενσωματώνει τα χειριστήρια για το σύστημα πολυμέσων (ηχοσύστημα, τηλέφωνο) καθώς και του ελέγχου της έντασης και των φωνητικών εντολών.

Τα νέα 208 που είναι εξοπλισμένα με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, διαθέτουν νέο επιλογέα, ενώ τα νέα 208 με αυτόματο κιβώτιο έχουν διατηρήσει τον διακριτικό επιλογέα που παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2022.

Ο βραβευμένος κινητήρας PureTech 1,2 , που αποδίδει 100 και 136 ίππους και συνεργάζεται με ηλεκτρικό 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, έχει τώρα και υβριδική, 48V…υποβοήθηση.
Χάρη σε μια μπαταρία που φορτίζεται κατά την οδήγηση, προσφέρεται τώρα επιπλέον ροπή στις χαμηλές στροφές, έως και 15% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, καθώς και μειωμένες εκπομπές ρύπων.
Στην οδήγηση σε αστικό περιβάλλον, τα νέα 208 Hybrid 100 e-DCS6 και Hybrid 136 e-DCS6 μπορούν να κινηθούν περισσότερο από το 50% του χρόνου ως αμιγώς ηλεκτροκίνητα.
Στην γκάμα παραμένει και ο 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.2 με 75 ή 100 ίππους.

Ευχάριστα είναι τα νέα και για όσους επιλέξουν το αμιγώς ηλεκτρικό E-208. Γιατί το νέο σύστημα κίνησης των 156kW, δηλαδή 156 ίππων, προσφέρει πλέον αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα. Με το μοντέλο διατίθεται στάνταρ ένας τριφασικός φορτιστής 11 kW, για ταχύτερη φόρτιση.

Οι εκτιμώμενοι χρόνοι φόρτισης από 20 έως 80% είναι μικρότεροι από 25 λεπτά από έναν ταχυφορτιστή (100 kW), 4 ώρες 30 λεπτά από ένα Wallbox (7,4 kW), και 10 ώρες και 30 λεπτά από μια ενισχυμένη παροχή (3,2 kW).

Ακολουθώντας την τάση της εποχής το ανανεωμένο 208 διατίθεται πλέον με το σύστημα i-Connect στο βασικό του εξοπλισμό. Προαιρετικά στην έκδοση Allure και στάνταρ στην GT, διατίθεται με το σύστημα i-Connect Advanced.

Και τα δύο ελέγχονται από την κεντρική οθόνη των 10 ιντσών. Η οποία είναι εύκολα προσαρμόσιμη, με λειτουργία multi-window με widget ή συντομεύσεις, εύκολη στη χρήση και με απόκριση όπως σε ένα smartphone.

Το σύστημα i-Connect προσφέρει δυνατότητες πλήρους δικτύωσης χάρη στη λειτουργία της ασύρματης αντιστοίχισης (Apple CarPlay/Android Auto), ενώ το i-Connect Advanced διαθέτει δικτυωμένη πλοήγηση υψηλής απόδοσης Tom Tom. Σε αυτήν την περίπτωση οι φωνητικές εντολές ενεργοποιούνται με την αναγνώριση φυσικής ομιλίας και η φράση “OK PEUGEOT” παρέχει πρόσβαση σε όλες τις εντολές που σχετίζονται με τις λειτουργίες του infotainment.

Για να βοηθήσει τους χρήστες και να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις τους, το σύστημα περιλαμβάνει ενσωματωμένο βιβλίο χρήσης και ενημερωτικά βίντεο.

Νέα στοιχεία που διευκολύνουν την…καθημερινότητα είναι οι περισσότερες θύρες USB, ο πιο ισχυρός επαγωγικός φορτιστής για smartphones και οι υψηλής ευκρίνειας κάμερες υποβοήθησης παρκαρίσματος. Οι οποίες παρέχουν περιφερειακή ορατότητα 360° του άμεσου περιβάλλοντος του αυτοκινήτου.

Μεγάλη είναι και η γκάμα συστημάτων υποβοήθησης. Προσαρμοζόμενο cruise control με λειτουργία Stop and Go και ρυθμιζόμενη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με προειδοποίηση επικείμενης σύγκρουσης, λειτουργία αναγνώρισης οδικής σήμανσης, σύστημα προειδοποίησης εκτροπής από τη λωρίδα με επαναφορά του αυτοκινήτου στην επιλεγμένη λωρίδα και προειδοποίηση απόσπασης προσοχής του οδηγού, είναι μερικά από αυτά.

Η γκάμα του νέου PEUGEOT 208 έχει απλοποιηθεί σε τρεις εκδόσεις. Τις Active, Alllure και GT. Οι αντίστοιχες τιμές λιανικής ξεκινούν από 19.500 (1,2 75 ίππων), 22.400 και 26.500 ευρώ (1,2 100 ίππων). Από 23.400 ευρώ ξεκινούν οι υβριδικές εκδόσεις των 100 ίππων και από 31.500 ευρώ οι GT των 136 ίππων.

 

Η PEUGEOT πάντως, ακόμα και τώρα που εστιάζει στο…αθόρυβο Ε-208, δεν ξεχνά το ένδοξο αγωνιστικό της παρελθόν, με τα «εκρηκτικά της» μοντέλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...