SKODA Enyaq RS iV: Στο…ρεύμα των επιδόσεων

Κοινοποίησε το άρθρο

Η SKODA ετοίμασε την κορυφαία έκδοση του ηλεκτρικού της SUV, το Enyaq RS iV, το οποίο υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις και σπορ χαρακτήρα.

To RS αναμφίβολα είναι το σήμα κατατεθέν των σπορ μοντέλων στη σύγχρονη ιστορία της SKODA. Ειδικά το Octavia RS έχει φανατικούς φίλους. Η τσέχικη φίρμα όμως ετοιμάζεται για το μέλλον και πρόσφατα παρουσίασε το Enyaq Coupe RS iV. Τώρα έχει ήδη έτοιμο ένα ακόμα ηλεκτρικό RS. Το Enyaq RS iV, ενώ μέχρι το 2026 θα προστεθούν τρία ακόμα νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Το Enyaq RS iV διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον μπροστινό και έναν στον πίσω άξονα που εξασφαλίζουν τετρακίνηση. Η συνολική ισχύς φτάνει τα 220 kW και η μέγιστη ροπή τα 460 Nm. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ/ώρα.
H αυτονομία του ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP και επιτυγχάνεται χάρη στην υψηλή ενεργειακή απόδοση της μονάδας ισχύος σε συνδυασμό με την μπαταρία των 82 kWh. Αλλά και τον εξαιρετικό συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,265. Η μέγιστη ισχύς φόρτισης 135 kW επιτρέπει ακόμα πιο γρήγορη φόρτιση σε συμβατούς ταχυφορτιστές.

Το Enyaq RS iV διαθέτει σπορ ανάρτηση, ενώ το προοδευτικό τιμόνι σε συνδυασμό με την τετρακίνηση, υπόσχονται ηλεκτρική….οδηγική απόλαυση!
Το εσωτερικό είναι ευρύχωρο για έως και πέντε άτομα, ενώ η απουσία κεντρικού τούνελ και το μακρύ μεταξόνιο των 2.768 χιλιοστών, εξασφαλίζουν άφθονο χώρο για τα πόδια, ειδικά στο πίσω μέρος. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι 585 λίτρα και μπορεί να αυξηθεί στα 1.710 λίτρα αναδιπλώνοντας τις πλάτες των πίσω καθισμάτων.

To νέο ηλεκτρικό RS μπορεί να εξοπλιστεί μέχρι εννέα αερόσακους και συγκεντρώνει όλα τα συστήματα ασφαλείας που διατίθενται αυτή τη στιγμή από τη SKODA. Οι προβολείς Full LED matrix είναι μέρος του στάνταρ εξοπλισμού, ενώ το Travel Assist προσφέρει πλέον νέες δυνατότητες, όπως το Urban Evasive Steering Support. Το οποίο ανιχνεύει σταθμευμένα οχήματα, οδικά έργα, νησίδες και διασταυρώσεις και βοηθά με κατάλληλους ελιγμούς αποφυγής σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης.
Το συγκεκριμένο Enyaq iV είναι πάντα συνδεδεμένο με το διαδίκτυο και έτσι το λογισμικό του μπορεί να είναι συνεχώς ενημερωμένο με over-the-air ενημερώσεις. Εκτός από το περιεχόμενο πολυμέσων, όπως podcast και video, ο οδηγός μπορεί κατ’ επιλογή να ενεργοποιήσει λειτουργίες του οχήματος όπως το Adaptive Cruise Control (ACC).

Πρόσθετα στα δύο σχεδιαστικά πακέτα RS Lounge και RS Suite, η SKODA προσφέρει για το Enyaq RS iV δύο νέα προαιρετικά πακέτα. Τα Advanced και Maxx. Όλα τα Enyaq iV κατασκευάζονται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο στη Μλάντα Μπόλεσλαβ της Τσεχίας.