TOYOTA YARIS CROSS: Με υβριδική τεχνολογία και τετρακίνηση (+video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Toyota αρχικά σκόπευε να παρουσιάσει το νέο της crossover τον Μάρτιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, αλλά η ακύρωση της εκδήλωσης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού ανάγκασε την αυτοκινητοβιομηχανία να επαναπρογραμματίσει την πρεμιέρα. Η εταιρεία είπε ότι θα καθυστερήσει το ντεμπούτο του αυτοκινήτου για εβδομάδες ή και μήνες , αλλά η αναμονή τελείωσε καθώς η Toyota είναι έτοιμη να παρουσιάσει το crossover που προέρχεται από το Yaris.

Τοποθετημένο κάτω από το C-HR , το νέο Yaris Cross μεταφέρει το μεταξόνιο του supermini στα 2560 χιλιοστά ενώ διαθέτει μεγαλύτερες διαστάσεις αυξάνοντας το συνολικό μήκος κατά 240 mm  σε 4180 mm. Είναι επίσης 20 mm πιο φαρδύ και 90 mm ψηλότερο από το Yaris, ενώ παραμένει σημαντικά μικρότερο από το προαναφερθέν C-HR.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς»

  Το KΙΑ EV9 πέτυχε διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου του 2024   Τα World Car Awards, που καθιερώθηκαν το 2003, θεωρούνται ίσως η κορυφαία διάκριση...

LIVE TV : Η αποκάλυψη του αυτοκινήτου της XIAOMI

Δείτε live την αποκάλυψη του SU7, του πρώτου αυτοκινήτου της XIAOMI.     Το πρώτο αυτοκίνητο της XIAOMI σας έχει ήδη παρουσιάσει το gonews.gr. https://gonews.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82/xiaomi-su7-video/    

LIVE TV : Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι

Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι που διεξάγεται στην Κένυα   Ο τρίτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2024 διεξάγεται στην Κένυα. Μετά...

Οι αγοραστές θα μπορούν να παραγγείλουν το Yaris Cross με τροχούς έως 18 ίντσες και ένα λαμπερό νέο χρώμα που ονομάζεται Brass Gold, ενώ η προαιρετική ηλεκτρική πίσω πόρτα θα διευκολύνει τη φόρτωση και την εκφόρτωση φορτίου. Μόλις ανοίξετε το χώρο φόρτωσης, το πάτωμα μπορεί να ρυθμιστεί σε ύψος και μπορεί επίσης να χωριστεί σε δύο ανάλογα με το τι πρέπει να μεταφέρετε.

Υπάρχει ακόμη και ένα σύστημα ζώνης που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να ασφαλίζουν αντικείμενα στη θέση τους χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για τα αντικείμενα που μετακινούνται σε όλη την περιοχή φορτίου κατά την οδήγηση.

Η κίνηση σε όλους τους τροχούς δεν είναι τόσο συνηθισμένη στα μικρά SUV, γι ‘αυτό και χαιρόμαστε που αναφέρουμε ότι το Yaris Cross θα προσφέρει διάταξη AWD σε συνδυασμό με υβριδικό σύστημα που αποτελείται από έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που λειτουργεί μαζί με έναν ηλεκτρικό κινητήρα.

Ο κινητήρας καύσης θα κινεί το αυτοκίνητο με τους εμπρός τροχούς. Μόλις οι αισθητήρες εντοπίσουν κακές συνθήκες πρόσφυσης, το σύστημα AWD μπαίνει και βοηθά τον οδηγό να αντιμετωπίσει τη βροχή, το χιόνι ή ακόμα και την άμμο.

Η συνολική απόδοση ανέρχεται σε 120 ίππους, κάτι που μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά χρειάζεστε πραγματικά περισσότερα από ένα crossover με γνώμονα την πόλη; Η Toyota ισχυρίζεται ότι τα μοντέλα με κίνηση στους εμπρός τροχούς θα έχουν εκπομπές CO2 μικρότερη από 120 g / km, ενώ το μοντέλο AWD θα εκπέμπει κάτω από 135g/km σε καθεστώς WLTP.

Η Toyota στοχεύει να κατασκευάζει περισσότερες από 150.000 μονάδες ετησίως στο εργοστάσιό της Valenciennes στη Γαλλία, όπου το Yaris Cross θα συναρμολογείται παράλληλα με το supermini στο οποίο βασίζεται. Το μοντέλο θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2021 αφού πρώτα κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το φθινόπωρο.