Τέλος το δέρμα από τα μοντέλα Volvo. Ποιος ο λόγος;

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Volvo Cars θα κάνει μηδενική χρήση δέρματος σε όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητά της, στο πλαίσιο των στόχων της για την προστασία των ζώων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ 2024

Με τη συμμετοχή 80 αυτοκινήτων, που είχαν προορισμό τις Σπέτσες, διοργανώθηκε, για άλλη μια φορά το Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ φέρνοντας εικόνες από άλλες εποχές,...

Ε65 : Στην κυκλοφορία το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας

Δύο σημαντικά τμήματα του αυτοκινητόδρομου Ε65 παραδόθηκαν στην κυκλοφορία, με αποτέλεσμα τις ταχύτερες μετακινήσεις σε προορισμούς της Κεντρικής Ελλάδας     Με την παράδοση στην κυκλοφορία του...

OPEL Grandland 2024 : Η επόμενη ημέρα (video)

Με το νέο Grandland ολοκληρώνεται ο εξηλεκτρισμός της OPEL, ενώ παράλληλα εμφανίζονται πολλά από τα «φουτουριστικά» στοιχεία που θα έχουν πλέον τα μοντέλα της...

Η Volvo Cars αναλαμβάνει υπεύθυνη στάση για την καλή μεταχείριση των ζώων. Με αρχή το νέο C40 Recharge, σε όλα τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα Volvo δεν θα χρησιμοποιείται καθόλου δέρμα.

Στα επόμενα χρόνια, η Volvo Cars θα παρουσιάσει μία εντελώς νέα οικογένεια από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έως το 2030, στοχεύει να προσφέρει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα – και όλα τους δεν θα χρησιμοποιούν καθόλου δέρμα.

Στο πλαίσιο των φιλοδοξιών της για μηδενική χρήση δέρματος, η Volvo Cars κινείται δραστήρια ώστε να εξασφαλίσει υψηλής ποιότητας βιώσιμες πηγές για πολλά υλικά που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία.

Έως το 2025, η εταιρεία στοχεύει το 25% των υλικών στα νέα μοντέλα Volvo να αποτελείται από ανακυκλωμένα και βιολογικής βάσης υλικά, καθώς η εταιρεία σκοπεύει να έχει γίνει μία πλήρως κυκλική επιχείρηση έως το 2040. Ως τμήμα των κλιματικών της σχεδίων, σκοπεύει επίσης έως το 2025 οι άμεσοι προμηθευτές της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προμηθεύουν υλικά, να χρησιμοποιούν 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η πορεία της εταιρίας προς τη μηδενική χρήση δέρματος στις καμπίνες των αυτοκινήτων της έχει επίσης ως κίνητρο την ανησυχία για τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εκτροφής βοοειδών, συμπεριλαμβανομένης της αποψίλωσης των δασών. Η κτηνοτροφία εκτιμάται ότι ευθύνεται για περίπου το 14% των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως, που προέρχονται κυρίως από την εκτροφή βοοειδών.

Αντί για την επιλογή δέρματος, η Volvo Cars θα προσφέρει στους πελάτες της εναλλακτικές προτάσεις, όπως τα υψηλής ποιότητας βιώσιμα υλικά που φτιάχνονται από ανακυκλώσιμες και βιολογικής βάσης πήγες.

Για παράδειγμα, το Nordico, ένα νέο υλικό για το εσωτερικό που δημιουργήθηκε από τη Volvo Cars, θα αποτελείται από υφάσματα που φτιάχνονται από ανακυκλώσιμο υλικό, όπως οι φιάλες PET, υλικά που αποτελούνται από δασικά απόβλητα, προερχόμενα από βιώσιμα δάση στη Σουηδία και τη Φιλανδία, καθώς και φελλούς που ανακυκλώνονται από τη βιομηχανία οίνου. Με αυτό τον τρόπο η σουηδική εταιρεία θέτει ένα νέο πρότυπο για την premium σχεδίαση εσωτερικών. Το συγκεκριμένο υλικό θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην επόμενη γενιά μοντέλων Volvo.

Η Volvo Cars θα συνεχίσει επίσης να προσφέρει επιλογές με βάση το μαλλί από προμηθευτές που είναι πιστοποιημένοι για υπεύθυνη χρήση πόρων, καθώς η εταιρεία σκοπεύει να εξασφαλίσει πλήρη ιχνηλασιμότητα και καλή μεταχείριση των ζώων στην αλυσίδα εφοδιασμού μαλλιού που χρησιμοποιεί.

Η Volvo Cars σκοπεύει επίσης να ελαττώσει τη χρήση υποπροϊόντων από την κτηνοτροφική παραγωγή που χρησιμοποιούνται ευρέως για την παραγωγή πλαστικών, ελαστικών, λιπαντικών και συγκολλητικών ουσιών, είτε ως τμήμα των υλικών είτε σε μία χημική διαδικασία που πραγματοποιείται στην παραγωγή ή την επεξεργασία του υλικού.

Η εταιρεία προχωρά σε αυτή την κίνηση διότι πιστεύει ότι ενώ η μηδενική χρήση δέρματος είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, από μόνη της δεν καθιστά «vegan» ένα εσωτερικό αυτοκινήτου.

Με στόχο να δραστηριοποιηθεί ενεργά για την αντικατάσταση αυτών των υλικών σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κλίμακα, η Volvo Cars παίρνει μία σαφή και υπεύθυνη ηθική θέση ώστε να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει στον τερματισμό της κακομεταχείρισης των ζώων, συνεισφέροντας στη μειωμένη ζήτηση υλικών που περιέχουν ζωικά προϊόντα.