SKODA Epic: Τσέχικο από την Ισπανία με ελληνικό όνομα (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Με ένα…επικό μοντέλο, που έχει ελληνικό όνομα ετοιμάζεται η SKODA μπει στην κατηγορία των συμπαγών ηλεκτρικών μοντέλων

 

 

Epiq θα λέγεται τον νέο, μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της SKODA. Πρόκειται για ένα crossover πόλης, το μήκος του οποίου δεν θα ξεπερνά τα 4,1 μέτρα. Στο εσωτερικό του αναμένεται να έχει εξαιρετική ευρυχωρία, ενώ ο χώρος αποσκευών θα φτάνει τα 490 λίτρα. Η ηλεκτρική του αυτονομία, σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, θα φτάνει τα 400 χιλιόμετρα.

Το πρώτο σχεδιαστικό δείγμα, είναι ιδιαίτερα φουτουριστικό, αφού θα ενσωματώνει, μέσα και έξω, πλήρως τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της SKODA, την Modern Solid. Η οποία θα συνδυάζει στιβαρότητα, λειτουργικότητα και αυθεντικότητα.

Η σχεδιαστική μελέτη του Epiq διαθέτει ένα γλυπτό καπό που φέρει ένα νέο σήμα της SKODA. Η μαύρη γυαλιστερή μάσκα, είναι μια…εξέλιξη της παραδοσιακής γρίλιας της τσέχικης φίρμας και θα φιλοξενεί το ραντάρ απόστασης και την μπροστινή κάμερα.

Το μπροστινό μέρος συμπληρώνεται από στοιχεία LED σε σχήμα Τ για τα φώτα ημέρας και τις ενδείξεις. Οι μπροστινοί προβολείς βρίσκονται σε χαμηλότερη θέση και διαθέτουν τεχνολογία Matrix LED.

Η πλάγια όψη χαρακτηρίζεται από μια ψηλή γραμμή, που διαχωρίζει οπτικά την καμπίνα από το υπόλοιπο αμάξωμα. Οι θόλοι των τροχών διαθέτουν προστατευτικά, ενώ αεροδυναμικά βελτιστοποιημένοι είναι οι τροχοί.

Η χαμηλή, ήπια κλίση γραμμή οροφής καταλήγει σε μια αεροτομή οροφής, ενώ το πίσω μέρος διαθέτει επίσης μεγάλο προφυλακτήρα, ενώ στην πίσω πόρτα βρίσκεται το λογότυπο SKODA, το οποίο είναι σε σκούρο χρώμιο.

Το χρώμα είναι ματ μεταλλικό σε έντονο Moon White, ενώ πορτοκαλί λεπτομέρειες υπάρχουν στις ράγες οροφής, στους τροχούς καθώς και στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες.

Το SKODA Epic θα είναι το πρώτο όχημα παραγωγής που θα διαθέτει ένα μινιμαλιστικό, σύγχρονο εσωτερικό με ανθεκτικά, πρακτικά και βιώσιμα υλικά.

Θα υπάρχουν πολυάριθμοι αποθηκευτικοί χώροι για μικροαντικείμενα, αλλά και ασύρματος φορτιστής κινητού τηλεφώνου στην ελεύθερη «αιωρούμενη» κεντρική κονσόλα. Διακρίνονται ακόμα ορισμένες χαρακτηριστικές λεπτομέρειες , όπως γάντζοι για τσάντες, γάντζοι στερέωσης και ένας κρυφός χώρος κάτω από το δάπεδο.

Το τιμόνι είναι δύο ακτίνων, με το νέο λογότυπο της SKODA και έχει ενσωματωμένα φυσικά κουμπιά και τροχούς κύλισης για τον έλεγχο των βασικών λειτουργιών.
Πολυάριθμες αναμένεται να είναι και οι ψηφιακές λειτουργίες, πολλές από τις οποίες θα μπορούν να ενεργοποιούνται και από το smartphone του οδηγού.

Το SKODA Epic θα υποστηρίζει επίσης και την…αμφίδρομη φόρτιση. Θα μπορεί δηλαδή με την αποθηκευμένη του ενέργεια, να τροφοδοτεί το σπίτι και άλλες συσκευές του ιδιοκτήτη.

Η SKODA είναι ιδιαίτερα φιλόδοξη για το νέο της μοντέλο, το οποίο ελπίζει ότι θα αποτελέσει ένα επικό ορόσημο στην ιστορία της. Το E πάντως, στην αρχή του Epiq σημαίνει ότι πρόκειται για ηλεκτρικό μοντέλο, ενώ το Q στο τέλος το προσδιορίζει ως μέλος της οικογένειας SUV της μάρκας.

Το Epiq βέβαια προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «έπος», που σημαίνει «λέξη» ή «στίχος», αλλά και «παραμύθι» ή «ποίημα». Αλλά προκαλεί και θετικούς συνειρμούς όπως εκπληκτικό, υπέροχο, εξαιρετικό και αξιοσημείωτο.

Το νέο αυτό ηλεκτρικό crossover πόλης, αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025 και στόχος είναι να κοστίζει περίπου 25.000 ευρώ. Δεν θα κατασκευάζεται στην Τσεχία, αλλά στην Παμπλόνα της Ισπανίας, αποτελώντας ένα κοινό έργο ανάπτυξης και παραγωγής του Volkswagen Group, της SKODA και της CUPRA.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...